Miért téma még mindig a Chris Pratt elleni netes támadás?

Amióta internet van, az emberek sokkal „bátrabban” nyilvánítanak véleményt mindenről és mindenkiről, ha kell, ha nem. Főleg, ha nem. A monitor jótékony takarásában mindenki hangos, mindenki okos és mindenki mindent jobban tud a másiknál. Nem beszélve arról, hogy mindenki nyíltan támadhat és kritizálhat másokat gyakorlatilag bármiért, ami épp neki nem tetszik. Így járt korábban Chris Pratt is, akit most Joe Rogan védett meg a műsorában.

A Marvel moziverzum Űrlordja vagy épp a Jurassic World Owen Gradyje még 2018-ban egy beszélgetős műsorban tett kijelentése miatt került az internetes gyűlölködők célkeresztjébe. Ott ugyanis arról merészelt beszélni, hogy mélyen vallásos és fontos számára a keresztény egyház. A felesleges hisztihadjáratot Elliot Page erre reagáló Twitter-bejegyzése indította el, amelyben arra hívta fel a figyelmet, hogy a keresztény egyház az egyik legellenségesebb az LMBTQ mozgalmakkal szemben… Na, erre egy csapásra Chris Pratt lett a közellenség, akit mindjárt homofóbnak kiáltott ki az internet bölcs népe.

A sztár különösebben nem hatódott meg a történteken, habár az elmúlt években többször is kóstolgatták a közösségi médiában. Nemrégiben azt vetették a szemére, hogy nem neki kellene Mario karakterét megszólaltatnia a készülő filmben, ugyanis ő nem olasz. Aztán az nem tetszett az embereknek, amikor a közösségi médiában felköszöntette feleségét a születésnapján és arról írt, mennyire hálás neki az egészséges közös kislányukért. Az erkölcsök aktív online védelmezői rögtön belelátták ebbe a színész romlottságát, hiszen szerintük bizonyára ezzel a volt felesége, Anna Faris felé tett egy rejtett gúnyos megjegyzést. Mint ismert, a színésznőtől is született egy kisfia, ám a koraszülött gyermek súlyos egészségügyi gondokkal küzdött.

Joe Rogan a hetente jelentkező podcastjében adott hangot a véleményének erről az egész online kiközösítődsiről, ami a színész ellen folyik. Meglátása szerint az egész mögött bigott vallásos emberek állhatnak, akik csak azért utálják Chris Prattet, mert keresztény, amit nyíltan vállal is. Olyan őrült emberek ezek, akik utálhatják a munkájukat és amikor a főnök épp nem néz oda, akkor gyorsan kiposztolnak valami ocsmányságot a világhálóra a színészről. Emellett hozzáteszi, hogy amikor személyesen találkozott Chris Prattel, a világ egyik legkedvesebb, legközvetlenebb színészét ismerte meg.