Miért utasította vissza valójában Heath Ledger Batman szerepét?

A tragikusan fiatalon elhunyt Heath Ledger, bár számos filmben bizonyította korábban is a tehetségét, mégis a legtöbbek számára Jokerként vonult be a történelemkönyvekbe. Utolsó nagy alakítását bárkinek is nagyon nehéz lenne felülmúlni. Azt viszont talán csak kevesen tudják róla, hogy egykor közel állt hozzá, hogy az érme másik oldalára kerüljön.

Christopher Nolan mesélt erről még annak idején, amikor a Batman-trilógiája harmadik filmjén dolgozott. A rendező akkor elmesélte, hogy a Batman: Kezdődik! előkészületei során számos színésszel találkozott, akik mind jelöltek voltak Bruce Wayne és így Batman szerepére.

Mielőtt megállapodtak volna Christian Bale-lel, többek közt bizony Heath Ledgerrel is leültek beszélgetni. Ő is jelölt volt Batman szerepére, ám a színész akkor visszautasította a lehetőséget. Indoklása rövid volt és tömör: nem szeretne szuperhősfilmben szerepelni.

Ahogy azt ma már mindenki tudja, a színész néhány évvel később megváltoztatta véleményét, és milyen jól tette! Amikor ugyanis megnézte a végül nélküle elkészült Batman: Kezdődik! mozit, nagyon tetszett neki a stílusa, ezért mikor újra megkeresték egy szerep lehetőségével, azonnal rábólintott.

Sőt, olyannyira azonnal, hogy tulajdonképpen már akkor elfogadta Joker szerepét, amikor a második film forgatókönyve még el sem készült. Már hónapokkal korábban elkezdett felkészülni a szerepre, így valószínűleg ennek is köszönhető, hogy olyan emlékezetes alakítást nyújtott halála előtt.