Arról lehet vitatkozni, hogy mennyire tesz jót egy gyereknek, ha gyakorlatilag tinédzser éveit végig a mozivásznon tölti. Márpedig Daniel Radcliffe (és társai) esetében pontosan ez volt a helyzet. Ő alakította Harry Pottert összesen nyolc filmben, amelyek tíz év alatt készültek el, ő pedig szó szerint a mozivásznon, a nézők szeme láttára nőtt fel. De miként vélekedik most azokról a filmekről, amelyek világhírt hoztak a számára?

Daniel Radcliffe látványosan küzd azért, hogy végleg és visszavonhatatlanul lemossa magáról a Harry Potter nevet. Kétségtelen, hogy az elképesztően nagy népszerűségnek örvendő filmek miatt sokak szemében örökre a kis túlélő mágus szerepében marad, de a színész már számos filmben bizonyította, hogy ennél sokkal több rejlik benne. És valahogy mindig igyekszik egyre abszurdabb mozikat is elvállalni, ráadásul ezekben rendre jól is alakít.

Daniel Radcliffe nemrégiben egy interjúban mesélt arról, miként is vélekedik a Harry Potter mozikról. Nem meglepő módon úgy fogalmazott, amikor a húszas évei elején meglátta bármelyik részt is, azonnal elkapcsolt. Nagy ívben kerülte a Harry Potter filmeket, mert úgy érezte, hogy mindegyikben pocsékul játszott.

Ma már viszont sokat változott a véleménye. Ugyan most is úgy érzi, hogy rettenetes alakítást nyújtott Harry Potter szerepében, viszont ma már sokkal megengedőbb saját magával szemben. Ahogy idősebb lett, már el tudja nézni saját magának a fiatalkori botladozást. Betudja pályakezdési szárnypróbálgatásnak. Persze ettől függetlenül manapság sem sűrűn tart Harry Potter maratont a TV előtt, de egyszer a gyerekeivel majd szívesen leül és végig nézi újra a filmeket.

A színészt legközelebb Weird: The Al Yankovic Story láthatjuk az ikonikus paródiazenész szerepében. Idelent megnézheted az előzetest, ha pedig kíváncsi vagy Radcliffe az utóbbi években forgatott filmjeire, lapozd át a galériánkat.

dokumentum | dráma | életrajzi | vígjáték | zenés

A film az ikonikus paródiazenész, Yankovic életének minden aspektusát feltárja, kezdve az olyan korai slágerekkel, mint az "Eat It" és a "Like a Surgeon", a hatalmas hírnéven át a... több»