77 Shop-Show  (1995)

A Focus Features is felveszi a harcot a koronavírussal. Bár közvetlenül nem sokat tudnak tenni a járvány ellen, de segíteni tudnak az otthon maradtak szórakoztatásában – és ezt is próbálják tenni. A filmstúdió ugyanis új akcióba kezdett.

A Focus Features tegnap útjára indított egy új, egyelőre egy hónapig tartó kampányt, amely a Focus Movie Monday elnevezést kapta. Ennek lényege, hogy tegnappal kezdődően minden hétfőn ingyen levetítenek egyet saját készítésű filmjeik közül a hivatalos Facebook-oldalukon. A stúdió célja, hogy ezzel is otthon maradásra bírják az embereket, ezzel pedig közvetetten küzdjenek a koronavírus terjedése ellen.

Tegnap a 2001-es Gosford Park drámával nyitották meg a sort, amely egy ’30-as években játszódó történet. Az események egy előkelő házaspár birtokán bontakoznak ki, ahol kiütköznek az arisztokraták és az őket kiszolgáló személyzet közti társadalmi különbségek.

Ezt jövő héten, április 13-án egy romantikus dráma, a 2011-es Holdfény királyság fogja követni, amely két szerelmes fiatalról szól, akik a vadonba szöknek a felnőttek elől. A kisváros lakói azonnal keresni kezdik őket, mivel hamarosan óriási vihar csaphat le a környékre.

Április 20-án egy igazi klasszikus, a Shop-Show kerül terítékre. A film két lézengő srácról szól, akik minden idejüket a helyi plázában töltik, ám egy nap mindketten barátnő nélkül maradnak, így muszáj összeszedniük magukat. Csakhogy feltűnik a színen egy még náluk is furább páros: Jay és Néma Bob…

Az utolsó ingyenes vetítésre április 27-én kerül majd sor, ekkor a 2004-es Szerelmem nyara című drámát lehet majd megnézni. Ebben Mona és Phil életébe pillanthatunk be, akik egy kisvárosi kocsmában tengetik nem túl mozgalmas napjaikat. Egy nap azonban Phil a vallás felé fordul, míg Mona, aki addig züllött életet élt, megismerkedik az előkelő Tamsinnel.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a koronavírus-járvány milyen további intézkedésekre sarkallja a világ vezetőit, de könnyen lehet, hogy a kijárási korlátozások még hosszú hetekig érvényben maradnak. Ha így lesz, könnyen előfordulhat, hogy a Focus Features további filmek ingyenes vetítésével folytatja a sort.