Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
87%
Filmadatlap
 
20
Szereplők
2
Vélemények
6
Képek
1
Videók
Gosford Park
 
elekm90   2019. 12. 08.

legújabb vélemény

Sokkal jobb filmre számítottam, mint amit kaptam. Bár Altman nagyon jó atmoszférát teremt, tényleg úgy érzi az ember, mint ha visszamenne az időben és emellett megmutatja az osztálybeli különbségeket. Azonban túl sok a szereplő, akiket nem tudunk kellőképpen megismerni és számomra a történetvezetés is vontatott. 6/10.

 
Moria99   2015. 08. 21.

Véleményem szerint egy igazi klasszikus. Bátran ajánlom mindenkinek. Zseniális színészi játék, nagyszerű látvány és izgalom jellemzi a filmet! Remek alakítást nyújtanak a színészek ebben a kellőképpen izgalmas filmben.

Emily Watson

A film összbevétele 87 754 044 dollár volt (imdb.com).

 

Maga Kristin Scott Thomas is elismeri, hogy nagyon nehéz lehetett vele együtt dolgozni ezen a filmen. 2005-ben egy brit lapnak így nyilatkozott: "amikor a Gosford Parkot forgattam Robert Altmannal, minden kétséget kizáróan egy komplett rémálom lehettem. Nagyon parancsoló voltam, undok és elviselhetetlen, miközben fogalmam sem volt róla, hogy az vagyok. Tulajdonképpen, ez így ebben a formában nem teljesen igaz, mert azon eltöprengtem, hogy az emberek miért fordulnak- és hallgatnak el, amikor beléptem a szobába. Az egyetlen magyarázatnak azt találtam, hogy félig biztos a karakteremet látták bennem. Egy nehéz természetű nőt játszottam, ezért az én természetesem is azzá vált. Utólagosan azonban mindenkitől bocsánatot kértem."

(rbernadett)
 

Robert Altman kérésére a kamera folyamatosan mozog, mégha néha alig észrevehetően is.

(rbernadett)
 

Az alkalmazottat játszó színészek közül senki sem viselt sminket.

(rbernadett)