80% 45 szavazat
Hidegláz

Hidegláz

Á köldum klaka
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
26
Szereplők (26)
12
Képek (12)
1
Videók (1)
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum
Lejátszás

FILMINFÓ

Hirata, a film főhőse éves szabadságára készül, de a nagyapja meggyőzi arról, hogy Izlandon meghalt szüleit végre a hagyományok szerint búcsúztassa el.

(Berto49)

Ország: Amerikai Egyesült Államok, Japán, Németország, Dánia, Izland
Premier: 1995.02.10.
Masatoshi Nagase
Masatoshi Nagase
Masatoshi Nagase
Gísli Halldórsson
Masatoshi Nagase
Masatoshi Nagase
Masatoshi Nagase
Masatoshi Nagase
Gísli Halldórsson
Masatoshi Nagase
Masatoshi Nagase
Gísli Halldórsson
Masatoshi Nagase
 
2020.03.21 elekm90

legújabb vélemény

Számomra rendkívül lassú és eseménytelen road movie volt. Egy-két emlékezetes jelenet akadt benne, de összességében messze nem a legjobb ebben a kategóriában. 5/10

0
 
2019.05.09 Berto49

Dermesztő utazás

Sok hely van a világon ahová szeretnék eljutni, de ezután a film után Izland eszembe se jutna. Szegény Hirata, a főhős micsoda viszontagságokat élt át, hogy hallgatott a nagyapja tanácsaira. Igaz, a hite szerint mindenképpen hasznosabb volt vállalni a nehézségeket, mert meg tudta adni szüleinek a végtisztességet. Ez mégis nemesebb cselekedet volt, mint a golf Hawaii valamelyik szigetén. Izlandi kálváriája során sok különös emberrel találkozott, az amerikai házaspár gengszter módra el is bánt vele, de célját néhány segítőkész ember beavatkozásával elérte.

0
 
2016.06.24 skyman

Szerintem ez a film lett Fridriksson legjobban sikerült alkotása. Nem csak a történet, az utazás, a gyönyörű tájak. Egy óriási elhatározást és annak megvalósítását láthattuk, önismerettel megspékelve. Kissé melankolikus, de hideg téli estékre egy jó ... Több

0
 
2016.01.28 ordas

Szerelem első látásra, nagyon tetszett a film. Egyértelműen a legjobb road movie, amit valaha láttam. Lenyűgöző, ahogy a japán rituálékat a lélegzetelállító izlandi környezetben láthatjuk. Szinte a hideg futkosott a hátamon.

0

A film összbevétele 337 560 dollár volt (imdb.com).

#1