Mindenkinek félnie kellene a mesterséges intelligenciától': Megkongatta a vészharangot a Bosszúállók 3-4 rendezője

Nem csak tudományos körökben téma mostanában a mesterséges intelligencia, amely az elmúlt időszakban rohamos fejlődésnek indult. Sokan már most a Skynetet vizionálják maguk elé, látva az egyre gyarapodó területeket, ahol az MI lassan kiszoríthatja az embereket. Erről beszélt az elismert rendező, Joe Russo is.

Joe Russo, aki maga is több MI-vel foglalkozó technológiai cég igazgatótanácsának tagja, egy interjúban aggodalmának adott hangot. Elmondása szerint mindenkinek van félnivalója az MI-vel szemben. Itt példaként az MI miatt felkapott „Drake dalt”, a Heart of My Sleeve-et említette meg.

Hozzátette, nem mindegy, hogy a kreatívok állnak egy technológia használatának élére, akkor a technológia végül a művészek szolgálatába áll, nem pedig fordítva. Itt is hozott egy példát, méghozzá James Cameron egész karrierjét, aki mindig is híres volt újításairól. Ha viszont az MI elterjedését és befogadását a nagy vállalatok fogják irányítani, az egészen mást eredményezhet.

A rendező egy egészen furának ható jövőképet is felfestett már az MI-használatról a filmiparban. Szerint néhány éven belül eljöhet az a korszak, amikor mindenki a saját otthonában az MI-t használva alkothat olyan filmeket, amelyekben ők maguk a főszereplők. Az MI képes lehet bármilyen filmet megalkotni, bárkit életre kelteni és még a felhasználók hangját is utánozni. Így akár egy romantikus komédiában is szerepelhet majd bárki együtt Marilyn Monroe-val is.