Mit csinál ma a Terminator 2 John Connorja?

Rengeteg olyan sztorit ismerünk, amikor egy gyerekszínész a hirtelen jött hírnévvel és gazdagsággal nem tudott megbirkózni és amilyen fényesen indult a karrierjük, olyan csúfos mélységekbe is zuhant. Jó példa erre Macaulay Culkin vagy sokkal tragikusabb sorsú Jonathan Brandis is. Illetve simán ide vehető Edward Furlong is.

Alig volt tizenhárom, amikor szerepet kapott a Terminátor 2. - Az ítélet napja moziban, ráadásul mindjárt főszerepet. A rendező James Cameron szándékosan olyan színészt keresett, aki teljesen ismeretlen, és utólag beláthatjuk, hogy Edward Furlongnál jobbat aligha találhatott volna.

Ezzel indult tehát a színész karrierje, így elmondható, hogy ő rögtön a csúcson kezdte. És onnan már csak lefelé vezetett az út. Az első években még kimondottan felkapott színész volt, olyan filmekben szerepelt a ’90-es években, mint az Amerikai szív, az Agyrém, a Kedvencek temetője 2. vagy épp az Amerikai história X.

Ám az ezredfordulóra már teljesen kikerült a reflektorfényből, amit nagyrészt saját magának köszönhetett. Rendszeresen azzal került be a bulvárhírekbe, hogy összetűzésbe keveredett a rendőrséggel. Arról cikkeztek, hogy épp elvonókúrára ment egy klinikára vagy épp arról, hogy ennek ellenére újra a drogok rabja lett. Ezek mellett természetesen már nem jöttek azok a szereplehetőségek sem, amelyek korábban.

2000 után tulajdonképpen már csak említésre is alig méltó, alacsony költségvetésű filmekben szerepelt. Ugyanakkor az élete néhány évvel ezelőtt szerencsés fordulatot vett. Végül sokadik próbálkozásra tényleg sikerült felhagynia a drogokkal és új életet kezdenie. Akik találkoztak vele valamely rendezvényen, mind arról számoltak be, hogy immár sokkal egészségesebbnek néz ki mint valaha.

Így kaphatott Edward Furlong egy kis cameo szerepet a 2019-es Terminator: Sötét végzetben is, igaz, itt digitálisan megfiatalították. Mi pedig reménykedünk benne, hogy a jövőben újra olyan filmekben láthatjuk majd, amelyekkel talán visszakerülhet Hollywood nagyjai közé is.