Az EuropaCorp és a Village Roadshow együttműködik a Scarlett Johansson főszereplésével készült Lucy című akciófilm alapján készülő spinoff-sorozat kifejlesztésében és gyártásában. Morgan Freeman előrehaladott tárgyalásokat folytat a sorozat főszerepéről, de a sztori részleteit egyelőre titokban tartják. 

A Luc Besson által rendezett film világszerte több mint 460 millió dollárt hozott a kasszáknál, és ezzel minden idők legnagyobb bevételű francia gyártású filmje lett. Freeman is tagja volt az eredeti film szereplőgárdájának, amelyben Johansson egy olyan nőt alakított, aki pszichokinetikus képességekre tesz szert, amikor egy drog kerül a véráramába. Freeman várhatóan a spinoff-sorozatban újra eljátssza a bölcs Norman professzor szerepét.

Besson pár éve fejezte be a Dogman forgatását, amelynek főszereplője Caleb Landry Jones, aki tavaly Cannes-ban a legjobb színésznek járó díjat nyerte el a Nitramért. A DogMan egy, az élet által megsebzett gyermek történetét meséli el, aki felnőve a kutyái szeretetében találja meg a megváltást. Besson írta a filmet, és a produceri feladatokat is ő látja el az LBP nevű cégén keresztül.

A Besson által alapított EuropaCorp a Vine-nal való átszervezés befejeztével a jól ismert franchise-okra - például a Lucy-re és a A szállítóra - épülő filmek és sorozatok, valamint eredeti filmek készítése felé vette az irányt.

Freemant legutóbb Anna Gutto Paradise Highway című akciófilmjében láthattuk Juliette Binoche oldalán.

72 Lucy  (2014)

akció | sci-fi | thriller

Lucy véletlenül egy sötét ügyletbe keveredik, melyből csak akkor keveredhet ki élve, ha betartja a játékszabályokat. Testébe egy új drogot rejtenek, hogy ilyen módon csempéssze... több»