Morgan Freemant héliumos hangon beszélni hallottad-e már? (videó)

Morgan Freeman a filmművészet egyik legjellegzetesebb hangja. Szinte bárkinek lejátszhatsz egy felvételt, és körülbelül egy milliszekundum alatt ki tudja venni, hogy ez "Isten szinkronhangja".

De vajon milyen lenne az a bársonyos hang, ha egy kis héliumot adnának hozzá? 

Néhány évvel ezelőtt a hollywoodi legenda leült egy beszélgetésre Jimmy Fallonnal, aki megragadta az alkalmat, hogy kipróbálja a kísérletet. Az interjújukból készült klipben Fallon azt mondja: "Tényleg imádom a hangodat, és mindenki más is imádja, de kíváncsi voltam, milyen lenne, ha héliumot szívnál. Szóval arra gondoltam, hogy talán megcsinálom ugyanazt az interjút, levezetem az interjút, de mielőtt beszélgetnénk... "

A meglehetősen vissazhúzódó Freeman üres tekintettel bámul vissza Fallonra, mintha azt mondaná: "Szó sem lehet róla". A műsorvezető könyörögve kéri, hogy vegyen részt, és így szól: "Gyerünk, Morgan, gyerünk, Morgan. Ne hagyj most cserben, Morgan!"

És mivel A remény rabjai sztárja igazi profi, beleegyezik, hogy megpróbálja. A páros aztán együtt vesz egy levegőt a lufikból, Fallon pedig, most már határozottan magasabban kérdezi: "Akarsz valaha is az űrbe menni?" Mire Morgan, aki még nem egészen visít, de határozottan megváltozott a hangszíne, válaszol: "Nem kéne ezt csinálnom. Nagyon méltatlan."

Fallon ezután viccelődik, hogy olyan embereket gúnyol ki, akiknek természetüknél fogva magas a hangjuk, biztosítva őt, hogy ez "nem méltatlan". Erre Freeman, hogy bebizonyítsa a dolgot, vesz egy hatalmas kortyot a lufijából, és...: "Látod, megmondtam".

A klipet számtalanszor megosztották már, mióta először felkerült a talkshow YouTube-fiókjára. És nem meglepő módon sokakból abszolút a hisztérikus röhögést váltotta ki.

Az egyik néző így viccelődött: "Normális Freeman: Isten hangja. Hélium Freeman: A mini isten hangja."

Egy másik szerint: "Oké, ez tényleg vicces volt!!"

Míg valaki más így fogalmazott: "Ez most annyira megnevettetett, hogy szó szerint könnybe lábadt a szemem".