Miután a legutóbbi Mortal Kombat-film túlszárnyalta az elvárásokat, a New Line készen áll, hogy belevágjon a folytatásba. A Deadline forrásai szerint Simon McQuoid visszatér a 2021-es akció-kalandfilm-siker folytatásának rendezőjeként. A Mortal Kombat volt McQuoid nagyjátékfilmes rendezői debütálása. A film a világjárvány idején, 2021 áprilisában egyszerre jelent meg a mozikban és az HBO Maxon.

A játékfilm az első helyen nyitott a jegypénztáraknál, és a platform indulása óta az HBO Maxon valaha volt legnépszerűbb filmek közé tartozik. A Mortal Kombat volt az egyik korai játékfilm, amelyik megpróbálta felmérni a közönség érdeklődését a mozikba való visszatérés iránt - és az eredmények sokakat megleptek, különösen mivel a film premierje egy nappal korábban volt az HBO Maxon. A vezetők gyorsan elkezdték a folytatás fejlesztését, és az egyik első lépésük az volt, hogy McQuoidot visszahívták rendezőnek.

A film az Ed Boon és John Tobias által megalkotott globális videojáték-jelenségen alapul. A folytatás forgatókönyvét Jeremy Slater írja. A 2021-es film producerei James Wan, Todd Garner, Simon McQuoid és E. Bennett Walsh. McQuoid Greg Russo és Dave Callaham forgatókönyvéből rendezett, Oren Uziel és Russo sztorijából, amely az Ed Boon és John Tobias által készített videojátékon alapul. 

Az ausztráliai Perth-ben született McQuoid képzett grafikus, aki karrierjét reklámügynökségeknél kezdte Ausztráliában és az Egyesült Államokban, majd reklámfilmek rendezésével folytatta. Simon az Xbox, a PlayStation, a Call of Duty és a Halo 3 számára készített munkái együttesen több díjat is nyertek, köztük a Cannes-i Film Grand Prix-t és a Grand Clio díját. A rendező a Mortal Kombat című játékfilmmel debütált, és több projektje is fejlesztés alatt áll, köztük a Sony számára készülő, valósággörbítő sci-fi thriller, az Omega.

Ha esetleg nem láttad volna, íme egy kis kedvcsináló, a 2021-es első részhez:

akció | fantasy | kaland | sci-fi | thriller

Cole Young élete a harc és a küzdelem. A fiatal MMA harcos rendszeresen ringbe száll, a pénzért cserébe pedig bárkit a padlóra küld. Cole-nak azonban fogalma sincs valódi... több»