Most akkor Tony Stark fedezte fel a vibrániumot vagy sem?

A 2010-ben mozikba került Vasember 2 egy igencsak komoly problémát vetett fel a rajongók részéről, amelyet az elmúlt években a rajongók próbáltak felfejteni.

Történetesen arról a pillanatról van szó, amikor Tony Stark az édesapja, Howard Stark örökségét követve felfedez egy új elemet, hogy azzal helyettesítse az Arc reaktorban található mérgező palládiumot.

Ez új elemnek a filmben nincs megnevezése, erős volt a gyanú azonban, hogy Tony nem mást, mint magát a vibrániumot alkotta meg, amely egy kissé problémás lett volna, hiszen erről az anyagról csupán a 2011-es Amerika Kapitányban hallottunk először mint a bolygón található legritkább fém, és amelyből a Kapitány pajzsa is készült.

Mindez a Vasember 2 regényváltozatában merült fel, amely az MCU-ban a későbbiekben kissé problémás lehetett volna, hiszen a Marvelnél ekkor még nem teljesen volt egyértelmű, hogy Wakanda és ezzel együtt a Fekete Párduc is megjelenik a filmes univerzumban.

A stúdiónál végül nagyon egyszerűen megoldották a dolgot, az elem neve kimondatlan maradt, a nézők annyit tudhattak meg róla, hogy “kissé kókuszízű”, a vibránium fontossága pedig sokkal nagyobb hangsúly kapott a későbbiekben, ezzel együtt pedig a készítők azt is elkerülték, hogy Tony Stark személyére is túl nagy fontosságot helyezzenek.

78 Vasember 2  (2010)

akció | kaland | sci-fi

Nem titok többé, hogy a Vasember páncél a multimilliárdos bohém feltalálót, Tony Starkot rejti. Starkra a sajtó és a kormány is komoly nyomást helyez, hogy biztosítsa a... több»