Kevin Feige, a Marvel Studios elnöke a Vanity Fair címlapsztorijában megerősítette Robert Downey Jr. (cikkünk galériájában) kapcsán, hogy a színész nem fogja újra eljátszani Vasember szerepét a Marvel Moziverzumban. 

Feige hangsúlyozta annak fontosságát, hogy megőrizzék Tony Stark/Vasember utolsó pillanatainak integritását a Bosszúállók: Végjátékban, kijelentve, hogy nem szeretnék ‘visszacsinálni’ azt a kulcsfontosságú jelenetet. 

Downey, aki először 2008-ban tűnt fel Vasemberként, kis híján nem kapta meg a szerepet a múltbeli rendőrségi ügyei, többek között kábítószer birtoklásáért való letartóztatása miatt. 

Feige-nek és Jon Favreau rendezőnek meg kellett győznie a Marvel igazgatótanácsát, akik Downey múltja miatt hezitáltak, de a próbafelvételek végül meggyőzték őket.

David Maisel, a Marvel Studios korábbi elnöke is jelentős szerepet játszott a dologban, ugyans ő is Downey szerződtetése mellett érvelt egy másik jelölttel, Timothy Olyphanttal szemben.

Downey Jr. végül 11 év alatt kilenc Marvel-filmben játszott, és ma már nem is lenne elképzelhető a Marvel moziverzuma nélküle.