Mystique saját filmet kaphat az X-men univerzumban

Bryan Singer, az X-Men: Apokalipszis, az X-Men: Apokalipszis című filmek rendezője, valamint az X-Men: Az elsők forgatókönyvírója arról beszélt az Empire podcast nevű műsorában, hogy Mystique saját filmet kaphat. "... akár Jennifer Lawrence alakítja majd, akár nem" - nyilatkozta a rendező. Jennifer Lawrence ugyanis nemrégiben kijelentette, hogy valószínűleg utoljára alakította Mystique szerepét.


Az alakváltó mutáns eddig hat filmben tűnt fel, és két színésznő alakította. Az utóbbi három filmben a már említett Jennifer Lawrence, az eredeti trilógiában pedig Rebecca Romijn tűnt fel a szerepben.
Mystique karaktere legelőször 1978-ban tűnt fel a Ms. Marvel 16 képregényben. Alapvetően szinte mindig antihősként ábrázolják, de kétségtelenül összetett karakterről van szó, akit romantikus szálak fűztek Xavier professzorhoz, és egy ideig Farkashoz is, sőt van egy vér szerinti gyermeke is. A mintegy harminc évnyi karrierje során számos frakcióban feltűnt. Tagja, sőt egy ideig vezetője volt a Gonosz Mutánsok Testvériségének (Brotherhood of Evil Mutants), a Szabad Erőnek (Freedom Force), az X-Factornak, sőt egy ideig az X-mennek is. Történetekből bőven van lenne lehetősége válogatni a készítőknek, Mystique a legismertebb mutánsok közé tartozik, aki szereti magát nagy erejű szövetségesekkel körülvenni, ám jó résen lenni vele, hiszen képessége miatt nem idegen tőle az árulás.


Kérdéses, hogy mennyire lehet Bryan Singer kijelentését komolyan venni, annek ellenére, hogy sokan vagyunk, akik örömmel fogadnánk Mystique saját filmjét, és Bryan Singer is szívesen vállalná a rendezést, a döntés a Twentieth Century Fox kezében van. Amíg új hírekre várunk ezzel kapcsolatban, itt van a X-Men: Apokalipszis, emellett pedig türelmetlenül várjuk az X-men univerzum további, már bejelentett filmjeit, a Gambit-et, Logan - Farkas-at és a Deadpool 2-t ... vagy az is lehet, hogy Mystique szórakozik velünk, és valamelyik film valójában róla fog szólni? Elvégre bárkinek a bőrébe belebújhat.