Nagyot esett a Batman Superman ellen

 Az első hétvége rekordokat érő bevételei után jócskán megcsappant a mozizók kedve a film iránt.

Bár a múlt hétvégén sorra halmozta a rekordokat, egy héttel a premier után 68 százalékkal estek vissza a Batman Superman ellen - Az igazság hajnala bevételei. Hogy ebben mennyire játszott szerepet az, hogy a kritikusok nagyon lehúzták a filmet, sok rajongók pedig Zack Snyder távozását követeli a franchise-ból, nem tudni, azonban az összbevételeket elnézve nincs miért szégyenkeznie a DC-nek. Tíz nappal a premier után ugyanis 261,5 millió dollárt kaszált a film, melyet világszerte 681,3 millióval fejelt meg.

A közel 70 százalékos visszaesés oka azonban egész biztosan nem a konkurenciában keresendő, ugyanis a BvS ezen a hétvégén is megúszta komoly kihívó nélkül. Az egyetlen országszerte vetített premierfilm a God's Not Dead 2 volt, mely a 8 milliós bevételével a negyedik helyet szerezte meg, a korábbi bemutatók pedig megszorongatni sem tudták.

A Batman Superman ellen mögött a Zootropolis - Állati nagy balhé végzett a maga 20 milliós bevételeivel, míg a harmadik helyet a  már nálunk is futó vígjáték, a Bazi nagy görög lagzi 2. szerezte meg. A teljes bevételi listát itt találjátok!