Jövő csütörtökön mutatják be a hazai mozik a Priscillát Sofia Coppola rendezésében.

A film, amely Priscilla Presley és Sandra Harmon 1985-ös "Elvis and Me" című memoárja alapján készült, Priscilla Presley és az ikonikus Elvis Presley bonyolult és gyakran viharos kapcsolatát mutatja be. A film főszerepében Cailee Spaeny alakítja Priscillát, míg Elvis szerepében Jacob Elordi látható.

A Priscilla 1959-be repít vissza minket, ahol a 14 éves Priscilla Beaulieu, aki Nyugat-Németországban él katonai családjával, találkozik a 24 éves szupersztárral, Elvis Presley-vel. A korkülönbségük és Elvis hírneve miatti aggodalmak ellenére románc bontakozik ki a fiatalok között. Kapcsolatuk azonban kihívásokba ütközik, amikor Elvis visszatér az Egyesült Államokba, és kezdi elveszíteni a kapcsolatot Priscillával.

1962-ben a történet fordulatot vesz, amikor Elvis meghívja Priscillát, hogy éljen vele Gracelandben. A szívélyes fogadtatás ellenére Priscilla az elszigeteltséggel és a hírnév nyomásával küzd, amit tovább bonyolít Elvis állítólagos hűtlensége és kábítószerrel való visszaélése. A film bemutatja Priscilla nővé válásának útját, miközben a világ egyik leghíresebb emberének árnyékában éli az életét.

A Sofia Coppola által rendezett, írt és producerelt Priscilla személyes projekt, melynek munkálataiban maga Priscilla Presley is rész vett executive producerként. A dráma alapvetően pozitív kritikai fogadtatásban részesült, a kritikusok dicsérték Spaeny alakítását Priscilla szerepében.

A magyar mozikban debütálni készülő Priscilla a 20. század egyik legrejtélyesebb alakjának életét bemutató, lenyűgöző, intim ábrázolást ígér egy fiatal nő életéről. A magyar közönség egy olyan filmre számíthat, amely nemcsak Elvis Presley életének csillogását és fényét tárja elénk, hanem érzékeny bepillantást enged annak a nőnek az életébe is, aki osztozott a világában.

A film feburár 1-től látható a hazai mozikban. 

62 Priscilla  (2023)

dráma | életrajzi | zenés

Amikor a tinédzser Priscilla Beaulieu (Cailee Spaeny) egy partin találkozik Elvis Presley-vel, a férfi, aki máris egy meteorszerű rock 'n' roll szupersztár, a privát pillanatokban... több»