Návai Anikót kizárták a Golden Globe-bólA kép forrása: YouTube

Három Golden Globe-szavazót, Howaida Hamdyt, Munawar Hosaint és Návai Anikót is kizárták a díjátadásért felelős szervezetből a magatartási kódex megsértése miatt, írja a Deadline. 

Hamdy ellen állítólagos antiszemita megjegyzések miatt indult vizsgálat. Hosain és Návai, mindketten Los Angeles-i lakosok, régóta tagjai voltak a Hollywood Foreign Press Association (HFPA) szervezetnek, míg Hamdy 2021-ben csatlakozott a szavazó testület diverzifikálására tett erőfeszítés részeként. 

Akkor lettek a Golden Globe-ok alkalmazottai, amikor a Dick Clark Productions és Eldridge megvásárolta a HFPA-tól a Golden Globe-ok vagyonát, így a díjátadó show üzleti vállalkozássá vált.

Návai Anikó két évvel ezelőtt került reflektorfénybe, amikor kiderült, hogy egy állítólagosan Scarlett Johanssonnal készített interjúját, amit a Nők Lapjának adott, valójában korábbi nyilatkozatokból állított össze, mégis mint friss, exkluzív beszélgetést tálalt. A nemzetközi média is beszámolt az esetről, és emiatt a Nők Lapja megszüntette az együttműködést a sokáig náluk dolgozó, Hollywoodban tevékenykedő újságíróval. 

A Golden Globe hamarosan bejelenti a 76 országból érkező 300 szavazó listáját, a következő díjátadó 2024. január 10-én lesz.