2021.02.23   szerző: GGS   hozzászólások: 0

Nehéz megjósolni, hogy mikor mire fognak rákattanni a népek a Netflixen. Gyakran olyan filmek és sorozatok válnak nagyon népszerűvé, amik előzetesen csak minimális marketinget kaptak. Remek példa erre most A démonvadászat mestersége, amely jelenleg a Netflix egyik nagy slágere.

A dél-koreai sorozat valójában egy korábban készült webes mese adaptációja, amelyet még tavaly novemberben mutattak be, de a Netflix kínálatába csak január végén érkezett meg. A történet egy kitalált városban, Jungjinben játszódik, ahol a természetfeletti dolgok nem is annyira rendkívüliek. Az események középpontjában egy csapat démonvadász áll, akik olyan túlvilági lényekkel harcolnak, amelyek azért jöttek át a mi világunkba, hogy lelkeket rabolva végül halhatatlanná váljanak. A démonvadászok is valaha egyszerű emberek voltak, de őket is megszállták túlvilági szellemek, hogy természetfeletti erővel felruházva őket harcolhassanak e démonokkal. A sztori akkor indul be igazán, amikor a négy vadász egyike meghal egy csatában, az őt megszálló lélek pedig jobb híján egy közeli diákba száll át, aki ettől kezdve furcsa dolgokat tapasztal magán.

A sorozat eddig egy évadot ért meg, de az már most nagyon népszerű a Netflix előfizetői körében. Jól mutatja ezt az is, hogy a Rotten Tomatoes oldalán 98 százalékos tetszési indexet kapott a rajongóktól, ami kimagaslónak számít. De itt, a Mafabon is nagyon jó véleménnyel vannak róla: jelenleg 90 százalékon áll a mutatója.