Nehéz megjósolni, hogy mikor mire fognak rákattanni a népek a Netflixen. Gyakran olyan filmek és sorozatok válnak nagyon népszerűvé, amik előzetesen csak minimális marketinget kaptak. A démonvadászat mestersége az egyik legjobb 2021-es sorozat volt a streamingplatformon, mégsem kapott akkora figyelmet, mint sok más széria.

A dél-koreai sorozat valójában egy korábban készült webes mese adaptációja, amelyet még tavaly novemberben mutattak be, de a Netflix kínálatába csak tavaly január végén érkezett meg.

A történet egy kitalált városban, Jungjinben játszódik, ahol a természetfeletti dolgok nem is annyira rendkívüliek. Az események középpontjában egy csapat démonvadász áll, akik olyan túlvilági lényekkel harcolnak, amelyek azért jöttek át a mi világunkba, hogy lelkeket rabolva végül halhatatlanná váljanak. A démonvadászok is valaha egyszerű emberek voltak, de őket is megszállták túlvilági szellemek, hogy természetfeletti erővel felruházva őket harcolhassanak e démonokkal. A sztori akkor indul be igazán, amikor a négy vadász egyike meghal egy csatában, az őt megszálló lélek pedig jobb híján egy közeli diákba száll át, aki ettől kezdve furcsa dolgokat tapasztal magán.

A sorozat eddig egy évadot ért meg, de végül elég nagy népszerűségre tett szert a Netflix előfizetői körében. Jól mutatja ezt az is, hogy a Rotten Tomatoes oldalán 98 százalékos tetszési indexet kapott a rajongóktól, ami kimagaslónak számít, viszont annyira a radar alatt maradt, hogy összesített kritikai értékelése sincs. De itt, a Mafabon is egész jó véleménnyel vannak róla: jelenleg 76 százalékon áll a mutatója.

Ha kedvet kaptál hozzá, látogass el a széria mafabos adatlapjára, és a 'Lejátszás  a Netflixen' mezőre kattintva rögtön el is indíthatod, amennyiben van előfizetésed a szolgáltatónál.