Nem csitul a botrány a Ghost in the Shell adaptációja körül

A producerek ismét a film védelmére keltek.

Amikor az év elején a Paramount és a DreamWorks bejelentette, hogy Scarlett Johansson alakítja a  Páncélba zárt szellem (Ghost in the Shell) manga/anime adapációjának főszerepét, az internet valósággal felrobbant a hír hallatára. Épp csak lefutott az Oscar-gála, ami leginkább a bojkottálók – akik túl 'fehérnek' vélték az eseményt, és úgy általában a jelölteket –  által keltett botrány miatt maradt emlékezetes. Éppen ezért hördült fel az internet népe, amikor a stúdió a Japánban játszódó történet főszerepére egy fehér bőrű színésznőt (aki nem mellesleg minden idők legjobban kereső női sztárja) szerződtetett.

A film producere, Steven Paul most a Buzzfeednek adott interjújában állt ki ismét a döntés mellett. Eszerint a törénet az ő tolmácsolásukban túlmutat Japán határain, és egy "nemzetközi világban" zajlik.

 
"Nem gondolom, hogy ez a történet csak Japánra korlátozódna. A Ghost in the Shell egy nagyon is nemzetközi sztori, ami túlmutat a határokon. Éppen ezért gondolom azt, hogy a 'nemzetközi' megközelítés a helyes" - mondta, hozzátéve, hogy a filmben amerikaiakon kívül kínai, japán és brit színészek is szerepelnek.

Rupert Sanders rendezésében készülő film főbb szerepeiben olyan színészeket láthatunk majd, mint Michael Pitt,Michael WincottPilou AsbækTakeshi Kitano,Christopher Obi és Juliette Binoche. A Páncélba zárt szellem (Ghost in the Shell) 2017. március 31-én debütál a tengerentúlon.