Ugyan ki ne szeretné Tom Hankset? Ő az a színész, aki a mai napig töretlenül hatalmas rajongótábort tudhat magáénak, Hollywood egyik legklasszabb arca.

Noha az utóbbi években Hanks számos sikerfilmben szerepelt, az alakítása ritkábban került előtérbe egy-egy produkció kapcsán, holott eddigi karrierje során eddig 5 Oscar-díj jelölést tudhatott magáénak, amelyek közül két alkalommal át is vehette a szobrocskát, köztük a Forrest Gump és a Philadelphia - Az érinthetetlen című filmekben nyújtott teljesítményéért.

Ha jobban belegondolunk azonban, a színész lényegében a Számkivetettben való szerepléséért izgulhatott utoljára a filmszakma egyik legrangosabb gáláján, amely még 2000-ben volt. Az elmúlt 20 év tehát gyorsan elillant, és mint ahogy a tegnapi nap folyamán beszámoltunk róla, Tom Hankset idén az Egy kivételes barátban Mr. Rogers megformálásáért újra jelölték Oscarra a legjobb férfi mellékszereplőnek járó kategóriában. A színészt ráadásul alig egy hete Cecil B. DeMille díjjal tüntették ki az idei Golden Globe-gálán.