Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
85%

Philadelphia - Az érinthetetlen (1993)

Philadelphia
Filmadatlap
 
27
Szereplők
19
Vélemények
13
Képek
2
Videók
 
elekm90   2021. 02. 19.

legújabb vélemény

1

Nagyon jól esett a lelkemnek ezt a két színészt együtt látni egy filmben, mindketten kiválóak voltak. Egy jó és fontos történetet mesél el, tele hatásos jelenettel (személyes kedvencem a "tükrös" jelenet a bíróságon). Amivel egy kicsit gondom volt, hogy néhol már inkább hatásvadász volt, mintsem hatásos.

 
Artemisia   2019. 11. 06.

4
Kultikus kalauz Amerika konzervatív rétegéhez

Kultikus alkotás, az biztos, egyúttal hiánypótló is, mert olyan témákat feszeget, amelyek nagyrészt tabunak számítanak; megjelenése idején, 1993-ban pedig szokatlanul úttörő, tabudöntögető filmnek számított. Számomra a film legértékesebb sajátossá... teljes kritika»


 
mamiéstöti2   2018. 12. 07.

1

Nagyon szívbemarkoló, érzelmileg abszolút kimerítő és az ember szinte már kényelmetlenül érzi magát a látottak alapján.

 
Puncs   2019. 03. 09.

0

Nem rossz ez a film, de azért Tom Hanks legjobbja szerintem a Forest Gump, az Oscart viszont megérdemelte érte. A film kicsit szájbarágós. A filmzene nagyon sokat dobott rajta. Személy szerint nekem az tetszett a legjobban amikor az ügyvéd szembesül ... több»

 
Deku   2017. 07. 11.

0

Nagyszerű volt a film, vérbeli dráma. Bár számomra jobban tetszett sokkal Denzel Washington szereplése mint Tom Hanks-é de ez aprócska hiba. A történet viszont nagyon komoly.

 
Sabnock Sanatory   2019. 01. 26.

0

Nagyon tetszett, bár nekem az ilyen filmek csak egyszer nézősek. A két színész, Washington és Hanks kiválóan szórakoztatnak minket. Egy szelet az álságos Amerikából, bele a képünkbe. Mély és megható...

 
NorbiP   2017. 03. 11.

0

A két főszereplő nagyon jól játszik, és a film tartalma is nagyon jó. A film utolsó jelenete könnyfakasztó, és ez egy nagyon szemét húzás volt a készítőktől.

Galéria (13)

Videók (2)

A film összbevétele 206 678 440 dollár volt (imdb.com).

 

1993-ban a 9. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

A homofób ügyvéd szerepét eredetileg Bill Murray-nek vagy Robin Williamsnak szánták. Ám a rendező, Jonathan Demme nagyon megörült annak, hogy Denzel Washington érdeklődik a szerep iránt, ugyanis már évek óta szeretett volna vele együtt dolgozni.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Tom Hanks a filmben nyújtott alakításáért megkapta az MTV Movie Award legjobb férfi főszereplőnek járó díját.

(mamiéstöti2)
 

A film végén látható gyerekkori videók Andrew-ról Tom Hanks valódi gyerekkori videói.

(kázsé)
 

Tom Hanks ezért a filmért kapta az első Oscarját. A következő évben a Forest Gumpért újabb Oscart kapott.

(kázsé)
 

Ironikus módon a stúdió először nem akarta alkalmazni a HIV pozitív Ron Vawter színészt Bob Seidman szerepére, mivel betegsége miatt a biztosítótársaság, ami a filmért felelt, nem akarta vállalni a film további biztosítását. Végül a rendező rávette a stúdiót, hogy gondolják meg magukat.

(kázsé)
 

Jonathan Demme eredetileg komikus szerepnek szánta Joe Miller karakterét, ám amikor Denzel Washington jelentkezett, azonnal meggondolta magát.

(kázsé)
 

A filmben látható tárgyalóterem egy valódi tárgyalóterem, amit a város bocsátott a stáb rendelkezésére.

(kázsé)
 

Tom Hanks több mint 10 kg-t fogyott a film kedvéért.

(kázsé)