Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
18
Vélemények
13
Képek
2
Videók
 
drg0602   2020. 06. 07.

legújabb vélemény

Nagyon rég láttam ezt a filmet. Jó színészi teljesítmények vannak benne. És nagyon komoly témát feszegett. Rendező is oda tette magát. Kicsit lassú, de minden tekintetben Tom Hanks egyik legjobb filmje. Denzel Washington színészi teljesítménye előtt is le a kalappal. 10/10

 
Artemisia   2019. 11. 06.

Kultikus kalauz Amerika konzervatív rétegéhez

Kultikus alkotás, az biztos, egyúttal hiánypótló is, mert olyan témákat feszeget, amelyek nagyrészt tabunak számítanak; megjelenése idején, 1993-ban pedig szokatlanul úttörő, tabudöntögető filmnek számított. Számomra a film legértékesebb sajátossága a jó ízlés, amivel a kényes témákat kezeli. Nem esik túlzásokba, nem megy át dagályosságba, nemcsak a főhős szenvedéseiről és az őt ért igazságtalanságokról tudósít. Van egy olyan mondás filmes és könyves berkeken belül, hogy, ha a szereplőid sírnak, attól a nézőid/olvasóid még nem fognak. De, ha a szereplőid nem sírnak, mikor lenne rá okuk, a nézőid/olvasóid zokogni fognak. Andrew Beckett ékes példája ennek. A film letaglózó erejének kulcs az, hogy az ő tragédiáját nem a fájdalmak mértékében, hanem az azokhoz párosuló lelki erőben, motivációban és szeretetben méri. Azzal, hogy a tárgyalóterembe terelődik a cselekmény, méltósággal ruházza fel Andrew Beckettet és ügyét. A film másik érdeme, hogy rokonszenvvel ábrázolja mindkét oldalt, a kissé homofób Joe Millert is szerethető, emberséges oldaláról mutatja be mint gondos férjet és apát, akinek az előítéletei félreinformáltságból erednek, és szeretné megvédeni a családját a vélt, bár nem valós veszélyektől, ugyanakkor képes változtatni a szemléletén, mikor megismeri az értékes embert a címkék és sablonok mögött. A szereposztás a lehető legjobb volt. Tom Hanks sokrétű alakítása élet... több»


 
mamiéstöti2   2018. 12. 07.

Nagyon szívbemarkoló, érzelmileg abszolút kimerítő és az ember szinte már kényelmetlenül érzi magát a látottak alapján.

 
Puncs   2019. 03. 09.

Nem rossz ez a film, de azért Tom Hanks legjobbja szerintem a Forest Gump, az Oscart viszont megérdemelte érte. A film kicsit szájbarágós. A filmzene nagyon sokat dobott rajta. Személy szerint nekem az tetszett a legjobban amikor az ügyvéd szembesül vele, hogy hogy bánnak egy AIDS-essel. Rádöbben, hogy a színes bőrűek is hasonló bántak nemrég. Nem véletlen, hogy egy színes bőrű lett az ügyvédje. Jobban megérti a kiközösítést. Érdemes megnézni, de hosszú bírósági jelenetek nem egy kicsit vontatottak.

 
Deku   2017. 07. 11.

Nagyszerű volt a film, vérbeli dráma. Bár számomra jobban tetszett sokkal Denzel Washington szereplése mint Tom Hanks-é de ez aprócska hiba. A történet viszont nagyon komoly.

 
Sabnock Sanatory   2019. 01. 26.

Nagyon tetszett,bár nekem az ilyen filmek csak egyszer nézősek....A két színész,Washington és Hanks kíválóan szórakoztatnak minket....Egy szelet az álságos amerikából bele a képünkbe.Mély és megható...

 
NorbiP   2017. 03. 11.

A két főszereplő nagyon jól játszik, és a film tartalma is nagyon jó. A film utolsó jelenete könnyfakasztó, és ez egy nagyon szemét húzás volt a készítőktől.

A film összbevétele 206 678 440 dollár volt (imdb.com).

 

1993-ban a 9. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

A homofób ügyvéd szerepét eredetileg Bill Murraynek vagy Robin Williamsnak szánták. Ám a rendező, Jonathan Demme nagyon megörült annak, hogy Denzel Washington érdeklődik a szerep iránt, ugyanis már évek óta szeretett volna vele együtt dolgozni.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Tom Hanks filmben nyújtott alakításáért megkapta az MTV Movie Award legjobb férfi főszereplőnek járó díját.

(mamiéstöti2)
 

A film végén látható gyerekkori videók Andrew-ról Tom Hanks valódi gyerekkori videói.

(kázsé)
 

Tom Hanks ezért a filmért kapta első Oscarját. A következő évben a Forest Gumpért újabb Oscart kapott.

(kázsé)
 

Ironikus módon a stúdió először nem akarta alkalmazni a HIV pozitív Ron Vawter színészt Bob Seidman szerepére, mivel betegsége miatt a biztosítótársaság, ami a filmért felelt, nem akarta vállalni a film további biztosítását. Végül a rendező rávette a stúdiót, hogy gondolják meg magukat.

(kázsé)
 

Jonathan Demme eredetileg komikus szerepnek szánta Joe Miller karakterét, ám amikor Denzel Washington jelentkezett, azonnal meggondolta magát.

(kázsé)
 

A filmben látható tárgyalóterem egy valódi tárgyalóterem, amit a város bocsátott a stáb rendelkezésére.

(kázsé)
 

Tom Hanks több mint 10 kg-t fogyott a film kedvéért.

(kázsé)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.