Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
18
Vélemények
13
Képek
2
Videók

Vélemények: Philadelphia - Az érinthetetlen (1993)

 
drg0602   2020. 06. 07.

legújabb vélemény

Nagyon rég láttam ezt a filmet. Jó színészi teljesítmények vannak benne. És nagyon komoly témát feszegett. Rendező is oda tette magát. Kicsit lassú, de minden tekintetben Tom Hanks egyik legjobb filmje. Denzel Washington színészi teljesítménye előtt is le a kalappal. 10/10

 
Artemisia   2019. 11. 06.

Kultikus kalauz Amerika konzervatív rétegéhez

Kultikus alkotás, az biztos, egyúttal hiánypótló is, mert olyan témákat feszeget, amelyek nagyrészt tabunak számítanak; megjelenése idején, 1993-ban pedig szokatlanul úttörő, tabudöntögető filmnek számított. Számomra a film legértékesebb sajátossá... teljes kritika»


 
mamiéstöti2   2018. 12. 07.

Nagyon szívbemarkoló, érzelmileg abszolút kimerítő és az ember szinte már kényelmetlenül érzi magát a látottak alapján.

 
Puncs   2019. 03. 09.

Nem rossz ez a film, de azért Tom Hanks legjobbja szerintem a Forest Gump, az Oscart viszont megérdemelte érte. A film kicsit szájbarágós. A filmzene nagyon sokat dobott rajta. Személy szerint nekem az tetszett a legjobban amikor az ügyvéd szembesül ... több»

 
Deku   2017. 07. 11.

Nagyszerű volt a film, vérbeli dráma. Bár számomra jobban tetszett sokkal Denzel Washington szereplése mint Tom Hanks-é de ez aprócska hiba. A történet viszont nagyon komoly.

 
Sabnock Sanatory   2019. 01. 26.

Nagyon tetszett,bár nekem az ilyen filmek csak egyszer nézősek....A két színész,Washington és Hanks kíválóan szórakoztatnak minket....Egy szelet az álságos amerikából bele a képünkbe.Mély és megható...

 
NorbiP   2017. 03. 11.

A két főszereplő nagyon jól játszik, és a film tartalma is nagyon jó. A film utolsó jelenete könnyfakasztó, és ez egy nagyon szemét húzás volt a készítőktől.

 
oneminute   2018. 07. 06.

Film a másságról, az elfogadásról, az el nem fogadásról, a betegségről, szeretetről, a meg nem értésről, a bélyegekről. Szeretem Tom Hanks munkásságát. Zseniális karaktere van.

 
Zoer8993   2017. 05. 29.

Ennél a filmnél érvényesül az, hogy ami a szívén az a száján. Ez a film pont olyan ami nem kertel egy percig sem és bár maga a történet szomorú nekem mégis nagyon tetszett.

 
film kedvelő   2016. 12. 24.

Én személy szerint tudtam mi lesz a vége, de ennek ellenére nagyon szomorú és elkeserítő volt. Nem csak Tom Hanks játszott kiválóan, hanem Denzel Wasinghton. Ennek a film megnézésnél nem szabad csinálni semmi mást csinálni, mert úgy éri el a hatását.

 
trixxy   2016. 12. 31.

Személy szerint lehangolónak és nyomasztónak tartom a filmet, viszont el kell ismerni, hogy Tom Hanksnek óriási bátorság kellett, hogy ezt a szerepet elvállalja. Zseniálisan játszanak, remek film.

 
vargaeszter82@freemail.hu   2015. 11. 18.

Életszerű, erős dráma megfogó cselekménnyel. Összetett, nem sablonos film. Akár többször is érdemes megnézni. Van mondanivalója, érdemes figyelni a részletekre.

 
Manyi   2015. 10. 25.

Egy elgondolkoztató, tanulságos igazi dráma, ami valódi élményt nyújt a nézőnek. Elindítja a néző "fantáziáját" és agyalásra késztet. Komoly profi film mind színészeket mind rendezést tekintve.

 
tiszaizsofi   2016. 10. 13.

Realisztikus és szókimondó film, aminek nem túl jó a hangulata, kissé depresszív és mély tartalommal bír. Elgondolkodtató. Azt hiszem többször nem fogom megnézni mert nagyon nehéz film.

 
Mulds   2016. 06. 11.

Hát ez valami elképesztően lehangoló lett. Úgy értem, hogy lehangolóan siralmas. Nincs a filmnek se eleje se vége. A végéig kergetett az unalom annyira sablonos alkotás.

 
Rowena430   2018. 03. 27.

Az egyik kedvenc filmem, mert mély érzéseket vált ki, elgondolkoztat. Tom Hank alakítása zseniális, a legvégén szerintem még azoknak is nehéz nem sírni, aki amúgy nem szokott. Nem olyan amit sűrűn megnéz az ember, mert attól jó, hogy jó sokáig lehet utána rajta agyalni, egyáltalán nem könnyű film.

 
jazzy   2016. 05. 16.

Kiváló rendezés, erős jelenetek, első osztályú színészi játék, fontos üzenet - mi más kell még egy jó filmhez? Azért azt hozzá kell tenni, hogy nem könnyű esti mozi, hanem igazi elgondolkodtató, szívbe markoló történet, amihez egy kicsit fel kell kés... több»

 
mártilány   2014. 10. 08.

Sajnos a téma ma is aktuális, így aztán bármikor bárkinek szívből ajánlom ezt a filmet, hiszen nagyszerű színészek és hiteles rendezés segítségével mutatja be, hogy mennyire előítéletesek és képmutatóak is tudunk lenni, és hogy mennyit számít az igaz... több»