Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
70

Egy kivételes barát (2019)

A Beautiful Day in the Neighborhood
Filmadatlap
 
29
Szereplők
1
Vélemények
17
Képek
4
Videók

 
NGN   2020. 02. 23.

legújabb vélemény a nap véleménye

Egy gyermeklelkű felnőtt útmutatásai

Fred Rogers egy rendkívül népszerű tévés személyiség volt, és a gyerekek nyelvén valami varázslatos módon tudott szólni. A Mister Rogers szomszédsága című műsor évtizedeken keresztül volt műsoron, és ami azt illeti, nemcsak gyerekeknek, de felnőtteknek is szólt, sokat tanulhattak belőle kicsik és nagyok is. Rogers elbűvölő stílusa, beszéde, bölcsességei generációkra voltak hatással. Talán kis hazánkban kevésbé volt ismert, de sosem késő elkezdeni az ismerkedést az életével. Most eme film segítségével kaphatunk betekintést, hogyan is zajlottak a forgatások, hogy milyen ember is volt ő a színfalak mögött. Szerencsére Marielle Heller rendezőnő (A tinilány naplója, Megbocsátasz valaha?) megtalálta a legtökéletesebb színészt erre a rendkívüli szerepre, aki nem más, mint Tom Hanks. Igen, valóban jó választás, hiszen ő is tud rendkívüli érzékletességgel és szerénységgel játszani, és ehhez a szerephez erre volt a legnagyobb szükség. Csillagos ötös, amit láthatunk tőle, most sem okozott csalódást nekünk. De itt igazából nem is ő a főszereplő, ha jobban mögé nézünk a filmnek, hiszen egy újságíró, Lloyd Vogel viselkedési gondjai és kapcsolata az apjával van a főterítéken. Vogelt Matthew Rhys játssza, akinek érzelmileg destabilizált állapotban van, és ő maga sem tudja, merre halad az élete, pedig van egy nagyon csinos felesége (Susan Kelechi Watson) és egy újszülött gyermeke. Édesapja (C... több»

Tom Hanks
Tom Hanks
 
És bár az Egy kivételes barát valóban Lloyd történetére fókuszál elsősorban, a végén mégiscsak arra jövünk rá, hogy az alkotás – mind magyar, mind angol – címe igazán találó: Fred Rogers valóban egy kivételes barát, ez a majd’ két óra pedig tényleg a szomszédság egy gyönyörű napját (vagyis: A Beautiful Day int he Neighborhood) mesélte el. több»
 
Azon ritka mozik közé tartozik, amit nem elég egyszer megnézni, mert hangulata, mondanivalója mélyen nyomot hagy az emberben és a film megnézése után is ott marad a fejekben. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.