'Nem húztam meg a ravaszt': Végre kiderül(hetet)t, hogyan került éles lőszer Alec Baldwin tragikus forgatására

Hosszas hallgatás után maga Alec Baldwin is megszólalt a Rust forgatásán történt tragikus baleset kapcsán.

George Stephanopoulos, az ABC News munkatársa készített közel másfél órás interjút a színésszel, amelyre a filmes személyiség már a megjelenés előtt is úgy hivatkozott, mint karrierje egyik legintenzívebb beszélgetése.

Halyna Hutchins októberben vesztette életét, miután a Rust forgatásán súlyosan megsebesült. A fegyver Alec Baldwin kezében sült el, amely éles lőszert tartalmazott. Hutchins életét nem tudták megmenteni orvosai, a nyomozás során pedig fény derült arra, hogy a forgatás helyszínén közel 500 éles lőszert volt található.

“A forgatókönyvben nem szerepelt, hogy meg kell húzni a ravaszt” - jegyezte meg Stephanopoulos.

“Így van, a ravasz nem is lett meghúzva. Nem húztam meg a ravaszt” - felelte Baldwin.

“Szóval, nem húztad meg a ravaszt?” - kérdezett vissza Stephanopoulos.

“Nem, nem, nem. Sose fognék fegyver valakire, és soha nem húznám meg a ravaszt” - szögezte le a színész.

Az üggyel kapcsolatban megszólalt Seth Kenney fegyverszakértő, aki a nyomozóknak korábban elmondta, hogy egy barátjától kapta az “újratöltött lőszert”, amelynek csomagolásán ugyanaz az embléma volt látható, mint a vaktöltényekén. Seth azt is elmondta, hogy a gyártó csupán elemeket forgalmaz, teljesen összeállított lőszert azonban nem.

A produkción fegyvermesterként dolgozó Hannah Gutierrez Reed elmondta, hogy korábban a tárba öt darab lőszert tudott tenni, a hatodik nem illeszkedett a tárba, így ebéd után kitisztította a fegyvert, ezek után pedig hat darab lőszerrel töltötte azt meg.

A teljes interjú rövidesen elérhető lesz a Hulu műsorkínálatában, amelyben várhatóan további részletre is fény derül majd az esettel kapcsolatban.

 

Asked by @GStephanopoulos how a real bullet got on the "Rust" set, Alec Baldwin says: “I have no idea. Someone put a live bullet in a gun. A bullet that wasn’t even supposed to be on the property.”

Watch TOMORROW 8pm ET on ABC and stream later on @hulu. https://t.co/fJQly1za1T pic.twitter.com/OnpDuYERiC

— ABC News (@ABC) December 1, 2021