Meglepő kulisszatitkot osztott meg nemrégiben az Alkonyat-filmek rendezője, Catherine Hardwicke.

A filmszéria 15. évfordulóját ünnepli, Hardwicke pedig a Happy Sad Confused című podcast Watchalong műsorának vendégeként beszélt arról az Alkonyat filmekről, amelyek közel 3,3 milliárd dolláros bevételt hoztak a stúdiónak.

Hardwicke elmondása szerint a stúdiónál szinte semmit sem bíztak a véletlenre, ehhez pedig Robert Pattinson castingolása is hozzátartozik, hiszen a vezetőség nem igazán volt megelégedve a színész megjelenésével. 

“Amikor átjött hozzám, fekete frufrut viselt, és nem igazán volt formában, mert állandóan kocsmákban lógott. Az otthonomban tartottuk a meghallgatást, másnap pedig megnéztem az összes felvételt, ami készült” - mondta Hardwicke. “Majd elküldtem a Summit stúdiónak, akik később visszahívtak és azt kérdezték, ‘Gondolod, hogy ez a srác jól fog majd kinézni?’ Azt feleltem, hogy igen, csinálunk egy átalakítást a frizuráján, és gyönyörű lesz. De eleinte nem hittek nekem, mintha toprongyosan jelent volna meg” - mesélte a rendező.

Mielőtt bejelentették volna a produkció sáblistáját, a rajongók részéről számos találgatás merült fel, ki is kapja majd Edward szerepét, így annak idején Henry Cavill számított befutónak. Illetve az Alkonyat-könyvek szerzője, Stephenie Meyer is megjegyezte, hogy nála Cavill áll a toplista élén. 

Hardwicke viszont a mai napig úgy gondolja, hogy Pattinson és Stewart párosa jól működött a nagyvásznon.

71 Alkonyat  (2008)

dráma | fantasy | romantikus

A történet főszereplője egy magának való, különc lány, Bella (Kristen Stewart). Szülei válását követően apjához kerül, akivel elköltöznek a Forks nevű kisvárosba. Az új... több»