Salma Hayek bevallja, hogy "elrángatták" az oltár elé. A színésznő egy új, őszinte interjúban a François-Henri Pinault-val kötött 2009-es esküvőjét egy "intervencióhoz" hasonlította.

Az 56 éves Hayek a szerdán megjelent Glamour címlapsztorijában kifejtette, hogy fogalma sem volt arról, hogy Valentin-napon "férjhez megy", amíg a családtagjai bele nem szóltak.

"Egyszerűen elvittek a bíróságra" - emlékezett vissza - "A szüleim, a bátyám, mindannyian összefogtak ellenem. Fóbiám volt a házasságtól."

A Magic Mike utolsó tánca sztárja megjegyezte: "Ideges voltam. ... Igent mondtam a házasságra, de valójában nem akartam megjelenni aznap, és nem akartam megtenni."

Amikor Hayek "nem kapott más választást", minthogy oltár elé álljon, megkönnyebbülten tapasztalta, hogy a Pinault-val való kapcsolata nem éreződött "másnak" miután férj és feleségként folytatták közös életüket. Ő és a 60 éves üzletember 2009 áprilisában újabb szerettei előtt kötötték össze az életüket, és most mindkét dátumot évfordulóként ünneplik.

A pár már három éve járt, amikor összeházasodtak, és már a most 15 éves Valentina nevű lányuk szülei voltak. Mielőtt összeházasodtak volna, Hayek két lánykérést is visszautasított Pinault-tól.

"Szégyellem bevallani, hányszor kellett megkérnie a kezem" - mondta az Oscar-jelölt a Times of Indiának 2021 februárjában - "Háromszor! Ez volt a legnagyobb félelem, amit valaha leküzdöttem."

Más nőket, akik "félnek" a legális házasságtól, a színésznő arra bátorított, hogy nézzenek szembe a félelmeikkel, hogy "szabadnak érezhessék magukat".

Hayek a férjét is dicsérte annak idején, és így áradozott: "Ő egy csodálatos férfi, magabiztos és feminista, aki szereti az erős nőket, és azt is tudja, hogyan kell gondoskodni róluk."

Kifejtette, hogy míg ő a munkában használja "erejét és határozottságát", addig otthon szereti, ha "van valaki, aki gondoskodik [róla] és átveszi a gyeplőt".