Nemzetközi turnéra indul a Liza

filmje, a Liza, a rókatündér Portugália, Japán és Argentína nemzetközi fesztiváljain is ringbe száll. Az abszurd romantikus vígjáték február 19-én debütál a hazai mozikban.

A február 27-én kezdődő portugáliai Fantasporto filmfesztiválon debütál a nemzetközi mezőnyben a Liza, a rókatündér. A rangos seregszemle idén 35. alkalommal került megrendezésre Portóban, melyre összesen 27 produkció kapott meghívást. A verseny fődíjáról nemzetközi zsűri dönt. A Fantasporto-n korábban olyan rendezőóriásokat díjaztak, mint David Cronenberg, Danny Boyle, Alejandro González Iñárritu vagy Guillermo del Toro.

Ezt követően a film az Osaka Grand Prix-ért, a legígéretesebb tehetség díjáért száll versenybe Japánban március 6. és 15. között. A 12 meghívott alkotás között Ujj Károly produkciója az egyedüli európai produkció. A rendező mindkét helyszínen személyesen is részt vesz a film bemutatásán. Szinte ezzel egy időben a március 7-én kezdődő Pantalla Pinamar nemzetközi filmfesztiválon, Argentínában is ringbe száll a Liza.

A produkciót a Filmalap 220,36 millió forinttal támogatta.