Netflix: Az igazság minden idők legnagyobb pornóoldala mögött

Amióta az internet a mindennapok része, úgy változott meg a pornóról való általános gondolkodás is az emberekben. Amíg régen ez a legnagyobb tabuk közé tartozott és csak korlátozott formában volt elérhető, addig manapság az interneten szó szerint bárki bármit megtalál, amire kíváncsi. A legnagyobb pornóoldal kétségtelenül a Pornhub, amely a nagy hírnév mellé nagy botrányokat is generál.

Ezt a témát járja körbe a Netflix március 15-én debütáló új dokumentumfilmje, a Tetőpont: A Pornhub története. A film végigkíséri az amerikai céget az alapítástól a csúcsra jutásig. És persze nem hagyja ki a botrányokat sem.

Hogyan jutott el oda a ma már dollármilliárdos oldal, hogy napi 115 millió látogatója legyen, ami évi több mint 40 milliárd megtekintést jelent. Ezzel nem csak a világ legsikeresebb pornóoldala, de általánosságban is az egyik legsikeresebb weboldal.

De a sikernek vannak árnyoldalai is főleg az utóbbi években rengeteg támadás és vád érte a Pornhubot. Azzal vádolják, hogy nagyban hozzájárult a beleegyezés nélküli szexkereskedelem táplálásához, de gyermekpornográfia terjesztésével is megvádolták már.

A dokumentumfilmben megszólalnak a pornóipar szereplői, a Pornhub egykori alkalmazottai, ügyvédek és szexmunkások is. Megismerhetjük, hogy kik lehetnek a kárvallottjai az oldal tevékenységének és persze azt is, hogy kik azok, akik a legnagyobb hasznot húzzák belőle.

dokumentum

Kövesse nyomon a leghíresebb felnőtt szórakoztató platform felemelkedésének történetét, és ismerje meg a közelmúltban feltámadó ellenérzéseket a weboldallal szemben. több»

Rendező: Suzanne Hillinger