Az emberek szeretik a krimit, kiváltképp az olyat, ami a valóságban játszódik. Szeretünk a saját otthonunk biztonságából és életünk nyugalmából mások botrányain szórakozni. Éppen ezért olyan népszerűek a valós bűneseteket vagy botrányokat feldolgozó dokumentumfilmek is. Mint amilyen a Kettős gyilkosság Dél-Karolinában is.

Egy háromrészes doku minisorozatról van szó, amely egy Amerikát évek óta lázban tartó bűneset körülményeit járja körbe. A Dél-Karolinában élő Murdaugh család egyike az állam legbefolyásosabbjainak, élén egy minden hájjal megkent ügyvéd áll. A rendkívül gazdag és a legfelsőbb körökben igen jó kapcsolatrendszerrel rendelkező család azonban 2019-ben olyan botrányba keveredett, amelyből még így sem biztos, hogy ki tud keveredni.

Ebben az évben hunyt el a mindössze 19 éves Mallory Beach, aki egy csónakról esett a vízbe és megfulladt. Csakhogy a csónakot Paul Murdaugh vezette részegen, aki egy hídnak ütközött vele. A dologból elég nagy botrány lett, Pault pedig bíróság elé is állították… volna. Ha őt és édesanyját nem gyilkolják meg.

Mindennek a hátterében a családfő, Alex Murdaugh állhat, aki már korábban is számtalan bűncselekményt és csalást úszott meg. A család körül valósággal hegyekben állnak a kétes körülmények között elhunytak holttestei. Alex Murdaugh bírósági tárgyalása jelenleg is zajlik Amerikában, nem csoda, hogy az elmúlt évben több dokumentumfilm is foglalkozott a témával.

Ezek sorába állt be a Kettős gyilkosság Dél-Karolinában is, amely néhány nap alatt a Netflix egyik legnézettebb műsora lett. A tengerentúlon csak az Outer Banks előzte meg nézettségben, de így is rekordernek mondhatja magát: a Netflix történetében még egyetlen dokumentumfilm vagy sorozat sem nyitott ilyen magas nézettségi adatokkal: az első héten 40 millió órányi nézettséget tudott felmutatni.