Netflix: Véget ér a Cobra Kai, de van jó hír is

A Netflix pénteken bejelentette, hogy véget ér a Karate kölyök spin-off sorozata, a Cobra Kai - A karate kölyök öröksége, de a rajongók számára még hátra van az utolsó felvonás, ugyanis bejelentették a 6., egyben utolsó szezont.

A bejelentést követően a Cobra Kai alkotói, írói és executive producerei, Josh Heald, Jon Hurwitz és Hayden Schlossberg közleményt osztottak meg, amelyben reagáltak a hírre.

"Alázatos megtiszteltetés volt számunkra, hogy újra megismertethetjük a világot A Karate Kölyök univerzumával. A Cobra Kai elkészítése lehetővé tette számunkra, hogy csatlakozzunk ugyanahhoz a megszentelt dojóhoz, amelyet egykor a nagy Robert Mark Kamen, John Avildsen, Jerry Weintraub és az összes csodálatos eredeti szereplő lakott. Lehetővé tette számunkra azt is, hogy sensei-t játsszunk, kibővítve az eredeti történetszálakat (...). Egyszer sem vettük magától értetődőnek ezt a lehetőséget" - írták az alkotók a Twitteren megosztott nyilatkozatukban.

"A Cobra Kai-jal kapcsolatos elsődeleges mindig is az volt, hogy a mi feltételeink szerint fejezzük be, és abban az időben és azon a helyen hagyjuk el a Völgyet, ahol mindig is elképzeltünk. Így hát hatalmas büszkeséggel és hálával jelenthetjük be, hogy ezt az eredményt elértük" - folytatódott a közlemény. "A közelgő hatodik évad a Cobra Kai befejezését jelenti. Bár ez egy keserédes nap lehet a rajongók számára, a Miyagiverzum soha nem volt még erősebb. Ez a rajongói közösség a legjobb a világon, és reméljük, hogy még több Karate Kid-történetet mesélhetünk majd veletek együtt. Mert mint tudjuk, Cobra Kai sosem hal meg."

"Addig is, kössétek be magatokat a COBRA KAI eddigi LEGNAGYOBB évadára. És a mai nap legyen az ünneplése mindannak, ami eddig történt, és mindannak, ami még elmesélésre vár. Nélkületek nem tudnánk megcsinálni. Megcsináltuk.(...)"