Az idei év legnagyobb filmes várományosainak számít a Fekete Özvegy és a Wonder Woman 1984, a női szuperhősök ma szintén hatalmas népszerűségnek örvendenek, mindez azonban nem volt mindig így, és magának a Marvel elnökének is ki kellett harcolnia, hogy szuperhősnőket szerepeltethessen az MCU-ban.

Minderről maga Mark Ruffalo számolt be egy friss interjú során, hogy Kevin Feige számára nem volt könnyű meggyőznie a Disney legnagyobb részvényesét, Isaac Perlmuttert arról, hogy nagyon is szükség van női szuperhősökre a Marvel filmes univerzumában. Feige ráadásul hatalmas kockázatot vállalt, hiszen ráadásul a pozíciójával játszott.

„Amikor az első Bosszúállók filmet forgattuk Kevin Feige azt mondta nekem, hogy ’Lehet, hogy holnaptól már nem leszek itt. Ike nem hisz abban, hogy bárki elmenne megnézni egy női szereplős szuperhősfilmet. Szóval, ha holnap  találkozunk, az azt jelenti, hogy nyertem’” – mesélte Ruffalo, aki nagyban méltatta Feige eddigi munkásságát. „Teljesen megváltoztatta az MCU-t, most már vannak homoszexuális, afroamerikai, és nő szuperhőseink, ezt egyetlen stúdió sem lépte meg eddig” – jegyezte meg a színész.

Rövidesen elstartol a Marvel filmes univerzumának negyedik fázisa, a Fekete Özvegy ugyanis április 30-án érkezik a hazai mozikba, így az is kiderül, mennyire használják még a stúdiónál a régi jól bevált sikerreceptet, illetve, mi az, amit továbbra is mernek kockáztatni a Marvelnél.