Nyiszatolás és humor: Az év horrorja az év vígjátéka is lesz?

A tavasz legviccesebb nyiszatolós filmjének ígérkezik a Freaky, amelyben egy vérengző sorozatgyilkos (Vince Vaughn) és egy gimnazista lány (Kathryn Newton) egy mágikus fordulatnak köszönhetően testet cserél, amiből természetesen számos bonyodalom származik.

Miközben az egy jelenetre eső áldozatok száma igen magas – csak a film első perceiben négyen hullanak el –, a Freaky jóval többet kínál, mint a megszokott horrorok, amelyekben sikoltozó gimnazisták menekülnek a gyilkos elől. Mint a Royal Purple című lap kritikusa, Matt Ellis megjegyzi, a film tele van jobbnál jobb poénokkal, filmes kikacsintásokkal – például a meleg és a fekete szereplők megjegyzik, hogy az ilyen sztorikban valamiért mindig az ő karaktereik halnak meg először –, a cselekmény jóval összetettebb a műfaji átlagnál, és valódi emberi drámákat is felvonultat a produkció. Ellis szerint a Freaky nagy erénye, hogy nem az ijesztgetésre helyezi a hangsúlyt, hanem megtalálja a megfelelő egyensúlyt a vígjáték, a kalandfilm és a klasszikus nyiszatolós műfaj között.

69 Freaky  (2020)

horror | thriller | vígjáték

Testcserés horrorral jelentkezik az utóbbi évek legnagyobb horrorsikereit szállító Blumhouse, melynek főhőse egy kamaszlány, aki testet cserél egy kegyetlen gyilkossal.  Millie... több»