Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
60%

Freaky (2020)

Freaky
Filmadatlap
 
27
Szereplők
8
Vélemények
14
Képek
5
Videók

Galéria (14)

Kathryn Newton
Kathryn Newton
Kathryn Newton
Kathryn Newton
Celeste O'Connor
Uriah Shelton
Vince Vaughn
Vince Vaughn
Kathryn Newton
Vince Vaughn
Vince Vaughn

Videók (5)

 
indingo   2021. 10. 11.

legújabb vélemény

0

Egynek elment, de ez a testcserés történet már lerágott csont. Volt benne egy-két megmosolyogtató jelenete, de feledhető a film.

 
Eastern79   2021. 10. 09.

1
Identitáshorror

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Egészen érdekes koncepció az alapja, de valahogy az volt az érzésem, hogy túl sok mindent akartak belepréselni, és végül ez lett a veszte. A testcseréből adódó felcserélt nemi szerepek néhol egészen abszurd helyzeteket teremtve kerülnek bemutatásra, ... teljes kritika»

 
accattone   2020. 12. 31.

2

Christopher B. Landon úgy látszik, a karrierje jelenlegi szakaszát arra tette fel, hogy klasszikus vígjátéki narratívákat ültessen át slasher-környezetbe. Eddig úgy tűnik, hogy nagyon jól csinálja. A Freaky már a címében is megidézi azt a Disney-vígj... több»

 
7ETEDIK   2020. 12. 05.

0

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Ebben a gyászos évben minden filmnek örülni kell, még egy újabb Blumhouse sorozatgyártott horror-vígjátéknak is. A sztori a Tökös csajból ismerős lehet, de az elején még Jason is meg lett idézve. A filmet amúgy Vaughn elviszi a hátán, simán hozza min... több»

 
rainman   2021. 02. 24.

0

Nem mondom, hogy hatalmas csalódás volt, mert igazából nem számítottam semmi kiemelkedőre. Kb. ezt is kaptam. Egy kicsit a kilencvenes évek tinihorrorjaira hajazó (Tudom, mit tettél tavaly nyáron, Sikoly, Rémségek könyve) film, amely jól illeszkedik ... több»

 
Di Canio   2021. 09. 21.

0

Nem a legjobb horror vígjáték, de nem volt rossz, leszámítva pár unalmasabb jelenetet, ami csak az időt húzta.

 
n,n,n   2021. 07. 02.

0

Nekem bejött! Ezen meglepődtem, mert a testcserés filmek nem a kedvenceim. Ez viszont jó! Humoros, jó a sztorija, kicsit Tökös csaj feeling, de mégsem. Mindenkinek ajánlom, testcserés film-fanoknak kötelező darab, akik meg nincsenek oda az ilyen típ... több»

A film összbevétele 15 920 855 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 12 815 680 forintot termelt. A hazai mozik összesen 8 496 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmet Mary Rodgers 1972-ben megjelent, Freaky Friday című könyve inspirálta.

(hp)
 

2019 augusztusában jelentették be hivatalosan, hogy Christopher B. Landon rendező és Jason Blum producer újabb horrorvígjátékot készít a Boldog halálnapot! után. Mivel részleteket nem árultak el a projektről, a sajtóban elterjedt a hír, hogy a film a Sikoly rebootja lesz, de ez végül kacsának bizonyult.

(hp)
 

A film munkacíme Freaky Friday, vagyis Rémisztő péntek volt.

(hp)
 

A film forgatása 2019. október 21-én kezdődött, és december 12-én ért véget. A munkálatok mindössze 35 napot vettek igénybe.

(hp)
 

A film első magyar nyelvű előzetesét 2020. szeptember 10-én hozta nyilvánosságra a UIP-Duna.

(hp)
 
Egyértelműen az utóbbi évek egyik legjobb horror-vígjátéka, de még talán általánosságban is érdemes a zsáner ikonikusabb darabjai mellett emelgetni, és valahogy kétlem, hogy ez a titulus az évek során lekopna róla. több»
 
Nekünk meg talán az tetszhet ebben a filmben a leginkább, hogy ugyan eléggé mesterkélt és megúszós, de nem a profizmus, hanem „csak” az igazi ihlet hiányzik belőle. Ami persze sajnálatos dolog, ám semmiképpen sem megbocsáthatatlan bűn. több»