2021.10.09 16:27 Eastern79 Olvasottság: <100x
1

Identitáshorror

Egészen érdekes koncepció az alapja, de valahogy az volt az érzésem, hogy túl sok mindent akartak belepréselni, és végül ez lett a veszte.

A testcseréből adódó felcserélt nemi szerepek néhol egészen abszurd helyzeteket teremtve kerülnek bemutatásra, mint például a gyilkos (Vince Vaughn) testében leledző tini (Kathrin Newton) csókja a barátjával. Vaughn nyomokban emlékeztet egy transzvesztitára, ahogy női lélekkel végig csetlik-botlik, mégis jól állnak neki a vicces jelenetek, láthatóan élvezte a komikus helyzeteket.

Identitáshorror

A nagy kavarodásban egy meleg karakter is feltűnik, aki idiótábbnál idiótább kifejezésekkel tűzdeli tele a mondandóját, miközben eltúlzott, és a melegek nagy részére egyáltalán nem jellemző feminim viselkedésével kifejezetten idegesítően képviselve ezt a vonalat kicsit olyan érzést keltett bennem, mintha valami elfuserált lmbtq propaganda lett volna.

A másik vonal, a tinihorror sem lett kevésbé sablonos a lúzer, szende lány és plátói szerelme, no meg a suli seggfej vagányai triumvirátus képviseletében. A horrorelemek tisztességesek, azonban a film elején ügyesen megidézett Péntek 13 szériához mérten jóval szerényebb mennyiségben vannak jelen.

Talán ütősebb lett volna, ha a misztikus vonalon erősítenek inkább, és hagyják ezt az erőltetett identitás-katyvaszt, mert vígjátéknak lapos, horrornak pedig nem eléggé félelmetes. Sokat akart markolni, így viszont egyik szál sem lett jól kibontva, vagy éppen ellenkezőleg: túl erőltetett lett a rossz arányok miatt. Mindenesetre érdekes darabja a műfajnak, mindenképpen érdemes tenni vele egy próbát.

69 Freaky  (2020)

horror | thriller | vígjáték

Testcserés horrorral jelentkezik az utóbbi évek legnagyobb horrorsikereit szállító Blumhouse, melynek főhőse egy kamaszlány, aki testet cserél egy kegyetlen gyilkossal.  Millie... több»

1