80 Csokoládé  (2000)

Azt gondolnánk, hogy egy filmben a színész legfőbb dolga csupán abból áll, hogy eljátssza a szerepét. Lasse Hallström alkotásában, a Csokoládéban azonban ez egy kicsit másként történt, hiszen mind Johnny Depp, mind pedig Juliette Binoche jócskán kivette a részét a munkálatokból.

A megjelenést követően igencsak nagy sikernek örvendett a film. A Csokoládé 2000-ben 5 Oscar- és 4 Golden Globe-díj jelölést tudhatott magáénak. A film története szerint egy zárkózott francia kisváros, Lansquenet életét és mindennapjait alaposan felbolygatja Vianne Rocher érkezése, aki azért költözik kislányával a kisvárosba, hogy új életet kezdjen és egy csokoládéboltot nyisson.

A városlakókat pedig nagyon is megosztja az asszony vállalkozása, hiszen az édességboltot a legtöbben a bűnbeesés melegágyának tekintik. Vianne dolgát pedig alaposan megnehezíti Reynaud gróf, aki mindent elkövet, hogy keresztbetegyen a nő vállalkozásának.

Johnny Deppről kevésbé ismert, hogy a zenei pályán is olykor-olykor megcsillogtatja a tudását, a Csokoládé esetében a színész két szerzeménye is bekerült a film zenei betétei közé. Juliette Binoche a forgatások megkezdése előtt közvetlenül pedig egyenesen Párizsba utazott, hogy ellessen néhány fortélyt a csokoládékészítéssel kapcsolatban, így a film vásári jelenetében valójában az ő készítményei láthatóak.

Ritkán mondható azonban el az egy produkcióról, hogy mindent, amit látunk az teljesen a valóság, és bár a francia kisváros nem létezik a valóságban, a forgatási helyszín egy Falvigny sur Ozerain nevezetű kisfaluban volt, amelynek mind a 370 lakosa részt vett a munkálatokban.