A tavalyi, Covid miatt rendhagyó módon megtartott Oscar-gálának nem volt házigazdája, viszont idén a producerek úgy döntöttek, hogy visszatérnek közelebb a korábbi évekhez, és bejelentették, hogy Amy Schumer, Wanda Sykes és Regina Hall triója vezeti az eseményt (lásd a galériánkat).

A gála ismét teljes kapacitással zajlik majd Dolbyban, és ellentmondásos módon a résztvevőknek nem lesz szükségük oltási igazolásra, bár a belépéshez fog kelleni egy friss Covid-teszt.

Packer állítólag különböző ötleteket fontolgatott, felmerült az is, hogy a házigazdág óránként cseréljék egymást, Jon Hamm is ott volt a kiszemeltek között, aki ugyan fontolgatta az ötletet, de a hétvégén visszalépett a megbeszélésektől.

Egy újítás is érkezik a ceremóniára, bár nem biztos, hogy ez a legjobb ötlet: az Akadémia felkéri a rendszeres mozilátogatókat, hogy szavazzanak a kedvenc filmjükre, ami azt jelenti, hogy a #OscarsFanFavorite és a #Sweepstakes hashtageken keresztül bármelyik 2021-ben megjelenő filmre leadhatják a mozizók a voksukat. Szavazni az Akadémia weboldalán keresztül is lehet majd. Sőt, akár egy utazást és egy nyereménycsomagot is lehet nyerni a jövő évi Oscar-gálára, izgaz, csak az USA polgárai számára adott ez a lehetőség.

Az Oscar-gálát március 27-én tartják. A jelöltek listáját itt nézhetitek meg.