Korábban horrorisztikus összegről szóltak a hírek a  Sonic, a sündisznóval kapcsolatban: az az értesülés kelt szárnyra, hogy 35 millió dollárba (10,8 milliárd forint) került a címszereplő karakter újratervezése. 

A dolog háttere: miután tavaly megjelent a  Sonic, a sündisznó című animációs-élőszereplős film első előzetese, a rajongók egy emberként hördültek fel a főhős külseje miatt. A Sega nyolcvanas évekbeli videójátékának sok millió ádáz rajongója van világszerte, akik teljesen kiborultak azon, hogy az előzetesben a süninek nem olyan volt a szeme, a foga, a mancsa és az izomzata, ahogyan a játékban szerepel, hanem teljesen emberszerű. Tim Miller producer logikus magyarázatot adott a változtatásokra, mondván, mivel Sonic nem 16 bites videókörnyezetben, hanem a való világban jelenik meg, realisztikusabbnak kell lennie, különben nagyon elütne a színészektől. Ez a magyarázat azonban senkit nem hatott meg.

A Paramount stúdió a rajongók lázadása miatt új dizájnt terveztetett  Sonicnak, emiatt több hónappal el kellett tolni a premiert. Az IndiWire kiderítette, hogy 35 millió dollár helyett kevesebb mint ötmillióba került az újratervezés, ami másfél milliárd forint, azaz egy drágább magyar film teljes költségvetése, de ez Hollywoodban csak aprópénz.