Öngyilkos lett a Másnaposok színésze

Egy tragikus és váratlan haláleset rázta meg az amerikai komikus közösséget: 48 évesen akasztotta fel magát.

A híres és népszerű színész és stand-up komikus bevallottan súlyos depresszióval küzdött, erről többször is nyíltan és őszintén mert beszélni – halála emiatt különösen tragikus.

A színész ismert volt formabontó és határokat feszegető fellépéseiről és estjeiről, illetve a baseballhoz fűződő kapcsolatáról. Az egyetem alatt még aktívan játszott, majd diplomázás után Seattle-be költözött, ahol felhagyott a sporttal, és komikusi karrierjére kezdett koncentrálni.

Az elmúlt évtizedekben számos sikeres tévéműsorban szerepelt és aratott nagy sikert, köztük a Childrens Hospital és a Comedy Bang! Bang! című sorozatokban, illetve rendszeres vendége volt számos talk shownak.

A szélesebb közönség a Másnaposok kapcsán ismerte meg a nevét, amiben jó barátjával, Zach Galifianakisszal tűnt fel. Legutóbbi saját alkotása a Brody Stevens: Live from the Main Room című felvétel egy önálló estjéről.

Stevenst számos színész és komikus kolléga gyászolja, sokan pótolhatatlanként aposztrofálják a sokszor nagyszájúnak és kéretlenül őszintének tartott alkotót.

Whitney Cummings többször dolgozott vele együtt és jó barátja volt – a színésznő több Twitter-bejegyzésben is megemlékezett Stevensről, illetve a halála kapcsán felhívta arra a figyelmet, hogy ha valaki nagyon magányosnak érzi magát és nem tud kikeveredni a depresszió örvényéből, akkor mindenképp forduljon valakihez – akár szakemberhez, akár egy baráthoz, hogy ne történjenek ilyen tragédiák.

Brody Stevenst az egész amerikai szórakoztatóipar gyászolja.