FRISSÍTVE: "A múlt héten a To Leslie díjátadó kampánya kapcsán felmerült aggályok alapján az Akadémia megkezdte a film kampánytaktikájának felülvizsgálatát. Az Akadémia megállapította, hogy a kérdéses tevékenység nem éri el azt a szintet, hogy a film jelölését vissza kellene vonni. Azonban olyan közösségi média- és elérési kampánytaktikákat fedeztünk fel, amelyek aggodalomra adtak okot. Ezeket a taktikákat közvetlenül a felelősökkel együtt kezeljük" - mondta Bill Kramer, az Akadémia vezérigazgatója közleményében. A közlemény így folytatódott: "Az Akadémia kampányszabályzatának célja a tisztességes és etikus díjátadási folyamat biztosítása - ezek az Akadémia alapvető értékei. A felülvizsgálat alapján nyilvánvaló, hogy a szabályzat egyes elemeit pontosítani kell annak érdekében, hogy jobb keretet teremtsünk a tiszteletteljes, befogadó és elfogulatlan kampányoláshoz. Ezeket a változtatásokat a mostani díjátadási ciklus után fogjuk végrehajtani, és megosztjuk a tagsággal. Az Akadémia arra törekszik, hogy olyan környezetet teremtsen, ahol a szavazatok kizárólag a támogatható filmek és teljesítmények művészi és technikai érdemei alapján születnek."

Andrea Riseborough (galériánkban) jelölése a legjobb színésznő kategóriájában a 2023-as Oscar-díjra jókora meglepetést okozott.

Az Akadémia úgy döntött, hogy vizsgálatot indít a színésznő Oscar-kampányát illetően.

Andrea Riseborough (To Leslie) ugyanis saját kampányt indított - anélkül, hogy egy stúdió támogatta volna -, hogy a legjobb színésznő Oscar-díjáért folyó versenyben őt is számításba vegyék, és támogatást kapott kollégáitól, köztük a korábbi Oscar-jelölt Edward Nortontól, valamint Gwyneth Paltrow-tól és Kate Winslet-től.

Az Akadémia közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban, amelyben azt írják, hogy "felülvizsgálják az idei jelöltek körüli kampányeljárásokat, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy nem sértettek meg semmilyen irányelvet".

"Az Akadémia célja, hogy biztosítsa, hogy a díjkiosztó verseny tisztességes és etikus módon zajlik, és elkötelezettek vagyunk a befogadó díjátadási folyamat biztosítása mellett. Felülvizsgáljuk az idei jelöltek körüli kampányokat, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy nem sértettek meg semmilyen irányelvet, és hogy tájékoztassanak minket arról, hogy a közösségi média és a digitális kommunikáció új korszakában szükség lehet-e az irányelvek módosítására" - áll a közleményben.

A közlemény így zárul: "Bízunk a jelölési és szavazási eljárásaink integritásában, és támogatjuk a kiemelkedő teljesítményt nyújtó valódi alulról jövő kampányokat".

A színésznőt a To Leslie című filmben nyújtott alakítása miatt jelölték, amelyet szinte senki nem látott, ugyanis mindössze 27 ezer dolláros bevételt hozott a kasszáknál.

71 To Leslie  (2022)

dráma

A film történetét valós események ihlették. Egy nyugat-texasi egyedülálló anya megnyeri a lottót, de gyorsan el is pazarolja nyereményét, és egy fájdalmakkal teli világot hagy... több»