Oscar-történelmet írt a Fekete Párduc

A Fekete Párduc a Marvel-univerzum 18. filmje, amely már eddig is elképesztő sikereket ért el egyrészt a mozipénztáraknál, másrészt a kritikusok körében.

A filmet a nézők közül is sokan a valaha készült legjobb szuperhős-filmnek tartják – nem beszélve arról, hogy az első olyan nagy költségvetésű hollywoodi film, amely túlnyomó részt fekete stábbal készült, a főszereplőt is beleértve, ezzel egy olyan falati bontott le, ami sokáig és masszívan tartotta magát. Így sokan látják benne a hollywoodi, sokszor elavultan működő és meglehetősen nehézkesen változó rendszer egyik fontos lépését afelé, hogy az pontosabb képet mutasson a társadalomról.

A film ismét olyan mérföldkőhöz érkezett, amellyel történelmet írt: ez az első olyan szuperhős-film, amelyet az Akadémia jelölt a Legjobb film Oscar-díjára. A legfontosabb jelölést mellett kapott még 6 másikat is a technikai kategóriákban, így ugyan eggyel lemarad az annak idején 8 jelölést kapó, és végül a díjátadóról két díjjal távozó A sötét lovagtól – de akkor még szóba sem került, hogy egy képregény-adaptáció bekerüljön a legjobb filmek kategóriájába.

A Ryan Coogler rendezte film, amely Chadwick Boseman főszereplésével készült, hamarosan megkapja a folytatást is, ám arról még nincsenek pontos információk, hogy mikor kezdődik a forgatás. A rendező már jelezte, hogy nagyon foglalkoztatja a fantáziáját T’Challa uralkodása, és nagyon szeretné őt megmutatni királyként – ám a Fekete Párducnak előbb még van egy jelenése a Bosszúállók: Végjátékban április 26-án, amikor a Marvel eddigi legsikeresebb sorozatának befejező darabja a mozikba kerül.