Arnold Schwarzenegger egyre több történetet oszt meg rajongóival az életéből, a nemrégiben megjelent Arnold című dokusorozat egy teljesen új oldaláról mutatta be a sztárt, legújabban pedig diszlexiájáról is vallott.

“Íme a titkom: borzalmasan olvasok. Az ötvenes években Ausztriában nem beszéltek a tanulási zavarokról, így a legtöbbször, amikor arra kértek, hogy hangosan olvassak fel az osztályban, az egyszerűen katasztrófa volt. De most már tudom, hogy diszlexiás vagyok” - olvasható a Pump Clubon.

Schwarzenegger azt is elárulta, hogyan épített be olyan stratégiákat a rutinjába, amelyek segítenek neki kezelni az olvasással kapcsolatos nehézségeit, ugyanakkor a Be Useful című memoárjának hangoskönyv változatának felvételei során ismét jelentkeztek ezek a problémák.

“Megtaláltam a módját annak, hogy ez ne hátráltasson. Ezért van az, hogy amikor egy filmre készülök, az azt megelőző hónapokban újra és újra elolvasom a forgatókönyvet, amíg minden sorom meg nem jegyzem, és amikor beszédet tartok, legalább 20 gyakorló ismétlést végzek, hogy az agyam a szavak köré tudjon állni. Az ismétlések minden alkalommal megmentenek. De ez egy egész könyv volt, több mint 200 oldal” - tette hozzá a színész.

“Adtam magamnak egy másodpercet, hogy panaszkodjak, és megkérdezzem, mibe keveredtem, aztán azt mondtam magamnak, hogy itt az ideje, hogy foglalkozzak a dologgal” - jegyezte meg Schwarzenegger, majd azt is hozzátette, hogy rendkívül hálás a csapatának, akik segítették őt.

“Szóval ha van egy kihívás, amitől rettegsz, legyél olyan, mint Arnold. Szabadulj meg a panaszkodásodtól, és mondd magadnak, hogy a küzdelem egyetlen módja az, ha mozgásba lendülsz. Készülj fel. És ne félj segítséget kérni”  - jegyezte meg Arnie.