A 2002-ben mozikba került Star trek: Nemezis még mindig sokak kedvence közé tartozik, mindezek ellenére nem épp a legjobb lezárása Az új nemzedéknek, ráadásul a kasszáknál sem teljesített valami jól a film.

Nincsenek ezzel másként a stáb tagjai sem, akik nem épp a legkedvesebb emlékeik között őrzik a film forgatási napjait. A fentiekért ugyanis többen magát a rendezőt okolják. Stuart Baird annak idején nem egyszer több alkalommal kérkedett azzal, hogy egyetlen egy Star Trek filmet sem látott korábban.

Mindez persze nem kis feszültséget szült a stáb között, hiszen Braid a karaktereket sem ismerte igazán, amelyekkel dolgoznia kellett, így gyakorlatilag össze is keverte azokat, arról pedig nem is beszélve, hogy a színészekkel sem igazán sikerült megkedveltetnie magát.

Hamarosan azonban megérkezik az új Star Trek: Picard széria, egy régi ismerős arc, Patrick Stewart főszereplésével. A színész a Variety magazinnak adott legfrissebb interjúja során persze nem titkolta lelkesedését a szériával kapcsolatban, ugyanakkor a Nemezisről sem feledkezett meg.

„A Loganen dolgozni a legjobb X-Men élmény volt a világon, mivel érezhető, hogy Hugh Jackman és én ugyanazok a karakterek vagyunk, csak épp szétválnak útjaink. Az új nemzedék lezárása sajnos nem így sikerült, a Nemezis sajnos elég gyenge film lett” – nyilatkozta a színész.