Pelé: Ezt a dokumentumfilmet nem csak a focirajongóknak érdemes látnia, jeleneg is streamelhető

A Pelé egy dokumentumfilm a tegnapi napon elhunyt brazil futball legenda, Edson Arantes do Nascimento, ismertebb nevén Pelé életéről és pályafutásáról. A film, amely 2021-ben jelent meg a Netflixen, az ő útját mutatja be a brazíliai szerény kezdetektől a világ leghíresebb futballistájává válásig.

A film a fiatal Pelével kezdődik, aki a brazíliai São Paulo nyomornegyedében nő fel. Annak ellenére, hogy számos kihívással kell szembenéznie, Pelé futball iránti szeretete és a játékhoz való természetes tehetsége már fiatal korától kezdve nyilvánvaló. Végül egy helyi futballklub fedezi fel, és 15 évesen megkezdi profi karrierjét.

Ahogy Pelé karrierje beindul, a film bemutatja a nemzetközi sztárságig való felemelkedését és a karrierje során elért számos eredményt. Ezek közé tartozik, hogy három világbajnokságot nyert a brazil válogatottal, rekordot állított fel az egy világbajnokságon szerzett legtöbb gól és a karrierje során szerzett legtöbb gól tekintetében, és ő volt az első játékos, aki 1000 profi gólt szerzett.

Pelé pályán elért sikerei mellett a film életének személyes oldalát is bemutatja, beleértve a családjával való kapcsolatát és a Brazíliában és azon kívül végzett emberbaráti munkáját.

A tehát Pelé egy átfogó dokumentumfilm, amely megragadja a futball legenda lényegét és a sportágra gyakorolt hatását. Minden futball rajongónak, vagy bárkinek, akit érdekel minden idők egyik legnagyobb sportolójának élete és pályafutása érdemes megnéznie.

69 Pelé  (2021)

dokumentum | sportfilm

Pelét, az igazi focilegendát eddig nem látott oldaláról ismerhetjük meg. több»

Rendező: David Tryhorn, Ben Nicholas
Szereplők: Pelé