Pókember-film James Camerontól a Terminátor stílusában?

Sam Raimi 2002-ben megjelent Pókember rendezésével kétségtelenül újradefiniálta a képregényfilmekről alkotott elképzeléseinket.

James Cameron azonban még jóval Raimi rendezése előtt szerette volna elkészíteni saját Pókember filmjét, amely balszerencsés módon a mai napig nem látott napvilágot. A projekt természetesen a szerzői jogok miatt hasalt el, a rendező elmondása szerint mindenképp szerette volna, ha a Fox akkoriban szerződést köt a Sonyval, erre azonban nem nyílt lehetőség.

A rendező minderről a nemrégiben megjelent “Tech Noir: The Art of James Cameron” tesz említést, ráadásul azt is elárulta, az ő elképzelései szerint miként is festett volna Pókember a nagyvásznon.

“Az első dolog, amely az ember eszébe jut, hogy ő valójában egy középiskolás gyerek még, akit senki nem vesz észre és nagyon népszerűtlen a társai körében” - jegyzi meg a rendező, majd hozzáteszi, hogy Pókember gyakorlatilag metaforája az emberekben rejlő kihasználatlan potenciálra, amelyet saját maguk sem vesznek észre.

“Olyasmit szerettem volna készíteni, amely sokkal közelebb áll a rögös valósághoz” - írja Cameron. “A szuperhősök mindig tele vannak fantáziával a számomra, én pedig olyan irányba tereltem volna mindezt, mint a Terminátor vagy az Alien, amelyet azonnal beilleszt az ember a valóságba.”

Cameron hozzáteszi, hogy számára nagyon fontos lett volna, hogy minél valóságosabb világban játszódjon a Pókember, amelyet nem mítoszok és metaforák hálóznak be. A rendező egyébként a mai napig úgy hivatkozik a projektre, mint "a legjobb film, amelyet soha nem készített el".