Többek közt az is jó a Netflixben, hogy nem csak a nyugati mainstream alkotásokat tolja az emberek arcába. Rengeteg nemzetközi filmet és sorozatot találunk a legnagyobb streaming szolgáltató kínálatában, beleértve egyre több orosz és más ázsiai műveket is. A feltörekvő koreai filmipar pedig valósággal ontja magából a filmeket és sorozatokat. Néhány közülük igazi rejtett gyöngyszem.

Eddig két évadot ért meg A királyság titkai sorozat, amely a szokásos zombis mókát a középkori Koreába helyezi át. A királyságot titokzatos kór sújtja, amely vérszomjas élőholttá változtatja a népet. Ezért a herceg útnak indul, hogy kiderítse, honnan ered a járvány, ám ez már első ránézésre is öngyilkos küldetésnek tűnik.

A királyság titkai igen népszerű, mind a nézők, mind a kritikusok jó véleménnyel vannak róla. Így nem meglepő, hogy a sorozat előzményének szánt A királyság titkai: Az északi Ashin mozi is hasonló véleményeket szül.

A történet sok-sok évvel a sorozat eseményei előtt játszódik, főhőse pedig Ashin, aki kisgyermekként végignézi a szülei lemészárlását. Ez egy életre megváltoztatja, kőkemény és könyörtelen harcossá válik, akit csak a bosszú hajt. Míg az ő élettörténetét követhetjük nyomon, menet közben az is kiderül, hogy honnan ered a sorozatban látott járvány, illetve mindebben Ashinnak milyen szerepe van.

A nézők odavannak a filmért, sokan emelik ki az Ashint alakító két színésznő – Kim Si-ah és Jun Ji-hyun – színészi játékát. A jól megtervezett és koreografált akciójelenetek is sokat hozzátesznek a film értékéhez. Emellett azt is hozzáteszik, hogy a film úgy is abszolút szórakoztató, ha valaki nem ismeri a sorozatot.