Putyin kitüntette Steven Seagalt

Nemrég telt el egy év azóta, hogy Oroszország megkezdte ukrajnai invázióját. A hollywoodi sztárok sorra ítélték el az agressziót, Steven Seagal nem tartozik közéjük. A színész most kiérdemelte a Barátsági Rendet Vlagyimir Putyintól.

Steven Seagal évek óta nem titkolja, hogy szimpatizál Oroszországgal és annak elnökével, Vlagyimir Putyinnal. Hozzáállása 2014-ben, a Krím-félszigeten történt események után sem változott, ezt az is bizonyítja, hogy 2016-ban is Putyintól vette át az orosz útlevelet.

Válaszul az ukrán hatóságok 2017-ben megtiltották a színésznek, hogy belépjen az országukba.

A 2022-es ukrajnai invázió után Seagal továbbra is támogatta a Kreml döntéseit. Ukrajnát "Oroszország szuverenitását veszélyeztető fenyegetésnek" nevezte, majd az orosz csapatok által elfoglalt területeket is meglátogatta.

Hivatalosan a Barátsági Renddel tüntették ki Seagalt humanitárius és kulturális tevékenységéért, a színész ugyanis az orosz-amerikai humanitárius kapcsolatok különleges képviselője.

Egyelőre a színész egyik képviselője sem nyilatkozott arról, hogy Seagal Oroszországba utazik-e, hogy személyesen vegye át a kitüntetést Putyintól.A

A színész a háború kitörése után elmagyarázta, szerinte miért támadták meg az oroszok Ukrajnát. Erről itt írtunk bővebben.