Rettenetesen bántalmazott - Szexuális erőszakkal vádolja a Westworld sztárja Marilyn Mansont

Újabb nap, újabb botrány Hollywoodban, de ezúttal a komolyabb fajtából. Marilyn Mansont aligha kell bárkinek is bemutatni, a meglehetősen extrém zenész tipikusan olyan alak, akit és akinek a zenéjét vagy nagyon szereti valaki vagy a hátán is feláll tőle a szőr. A smink nélkül csak Brian Warner néven ismert művész védjegye lett a durva megjelenés és a polgárpukkasztó viselkedés. Csakhogy ezúttal az egyik legsúlyosabb váddal illették.

Evan Rachel Wood, akit a többség a Westworld sorozatból ismerhet, évekkel ezelőtt nyilvánosan beszélt róla, hogy még tinédzser korában megismerkedett egy férfival, aki kezdetben nagyon gondoskodónak és figyelmesnek tűnt. Ám ez hamar megváltozott és az illető agresszívvé, birtoklóvá és erőszakossá vált. A színésznő úgy fogalmazott, szörnyen kihasználták mind fizikálisan, mind lelkileg, valósággal kimosták az agyát és elnyomták. Akkor nem nevezte meg az elkövetőt, most viszont igen.

A színésznő egy új Instagram-bejegyzésben írta le, milyen erőszakos bántalmazásnak volt kitéve, amikor még csak tizennyolc éves volt. És az elkövető nem más volt, mint Brian Warner, alias Marilyn Manson.

A zenészt már évekkel korábban is érték hasonló vádak, de a menedzsmentje kezdettől fogva mindent kategorikusan cáfolt. És bár egyelőre ezúttal még nem szólaltak meg az ügyben, nagyon valószínű, hogy most is tagadni fognak minden vádat.

Egyelőre nem tudni, hogy a kijelentésnek lesz-e jogi következménye. Evan Rachel Wood évek óta aktívan küzd a nők kizsákmányolása és bántalmazása ellen, számos akcióban részt vett már. Most viszont úgy tűnik, hogy neki is támogatásra lesz szüksége, és a hírek szerint ezt már meg is kapta. További négy nő csatlakozott hozzá, akik azt állítják, Marilyn Manson korábban velük is hasonlóképp bánt.

A négy felszólaló nő – Ashley Walters, Sarah McNeilly, Ashley Lindsay Morgan és Gabriella – mind arról számoltak be, hogy Brian Warner az ő kiszolgáltatott helyzetüket is kihasználta és valósággal tönkretette az életüket. Mindannyian több mentális betegséggel küzdenek, a művész pedig csak felerősítette ezeket. Emellett mindannyian azt mondták, azért nem álltak elő a történetükkel korábban, mert rettegtek, hogy újra a férfi célkeresztjébe kerülnének. Ám most úgy érzik, itt az idő, hogy feleljen a tetteiért.