80 Rocketman  (2019)

Nem gyakori eset, ha egy életrajzi filmnek az az ember az egyik producere, akiről a maga a mű szól. A Rocketmannel ez a helyzet: Elton John felemelkedéséről szól, és az énekes az egyik producer.

De valóban életrajzi filmről van szó? „Mindenki azt hiszi, hogy a Rocketman életrajzi film, pedig nem – mondta Taron Egerton, az Elton Johnt megformáló színész a Collidernek. – Igazából fantasy musical, amely Elton dalait használja arra, hogy megjelenítse életének fontos pillanatait és érzelmi csúcspontjait.”

Elton John jó producerhez illően minden munkafolyamatban részt vett a film készítése során, és folyamatosan népszerűsíti a produkciót a közösségi médiában. Természetesen Egertont is ellátta jó tanácsokkal, hogyan ábrázolja őt. „Elton azt mondta Taronnek, »ne próbálj másolni engem« – mondta David Furnish, Elton férje (egyben a film másik producere) a The Hollywood Reporternek. – »Ne gondold, hogy pont úgy kell énekelned, mint én.« Szerintem is az a színész dolga, hogy megjelenítse a karakter szellemiségét, nem pedig az, hogy minél élethűbben utánozza. Amikor megmutattam Eltonnak, hogyan énekel Taron, teljesen odáig volt, és azt mondta, ezt még ő sem csinálná jobban.”

(UIP-Duna)