Rowan Atkinson ki nem állhatja Mr. Beant

Rowan Atkinson számos ikonikus szereppel büszkélkedhet, a legtöbben talán Mr. Beanként ismerhetik. Bár egy ideje úgy hírlett, hogy a rajongók kapnak majd egy újabb egészestést Mr. Bean produkciót, erről az álomról sajnos le kell tenniük, mindezt pedig maga a színész is megerősítette egy friss interjú során.

A élőszereplős produkció helyet nagy valószínűséggel animációs film lesz majd a következő Mr. Bean projekt. Mindez nem véletlen, hiszen Rowan Atkinson számára nem kis tehert jelent megformálni a figurát.

“Könnyebb számomra pusztán a hangomat kölcsönözni a karakternek, mint alakítani őt. Nem igazán élvezem ezt a szerepet egyszerűen. Az a fajta nyomás, amit ez a munka okoz, enyhén szólva is kellemetlen. Fárasztó és rendkívül stresszes, így szeretnék pontot tenni a történet végére” - nyilatkozta Atkinson a Radio Times-nak.

A rövid videókból álló vígjátéksorozat a mai napig hatalmas sikernek örvend, a franchise az elmúlt évek során két egészestés filmmel is bővült, köztük a Bean - Az igazi katasztrófafilmmel, amely a 18 millió dolláros költségvetéssel szemben közel 251 millió dollárt hozott a konyhára. A 25 millió dollárból készült Mr. Bean nyaral pedig csaknem 232 millió dolláros bevétellel zárt.

Ezzel kapcsolatban egyébként Atkinson azt is elmondta, ő maga nincs meglepődve Mr. Bean sikerén, hiszen egy gyermeki lélekkel megáldott, esetlen felnőtt karakterek mindig is szerethető humorforrásként szolgált alapul.