Sarolta királyné - Egy Bridgerton-történet: Lesz 2. évad?

2023. május 4. óta a Netflixen megtudhatod, hogyan találkozott és ment férjhez a német Sarolta hercegnő (India Amarteifio) III. György brit királyhoz (Corey Mylchreest) - és hogyan lett belőle az a királynő (Golda Rosheuvel), akit a Bridgerton című Netflix-sikerből ismerünk.

És többet megtudunk Lady Agatha Danbury (Arsema Thomas) és Violet Ledger (Connie Jenkins-Greig) életéről is, mielőtt Lady Bridgerton lett volna.

A nagy kérdés azonban az, hogy vajon a Sarolta királyné: Egy Bridgerton-történet második évadában is követni fogjuk-e ezeket a karaktereket? Jelenleg valószínűsíthetjük, hogy nem lesz második évad  sorozatból, mivel a spin-offot a Netflix minisorozatnak, azaz befejezett sorozatnak készíttette.

A sorozat hatodik és egyben utolsó epizódjában a történet ésszerű lezárása is megtörténik. Ettől függetlenül lenne még mit mesélni a Bridgerton szereplőinek fiatal éveiről. És ki tudja: ha a Sarolta királyné sikeres lesz, a Netflix talán még több Bridgerton-történettel ajándékoz meg minket.

Alapvetően a Bridgerton szinte bármelyik szereplőjének szentelhetünk spin-offot, legyen szó akár egy idősebb karakter fiatalabb éveiről, akár egy mellékszereplő kalandjairól, amelyeket akkor él át, amikor nem része a Bridgerton fő történetének. Ott vannak például Colin Bridgerton (Luke Newton) európai útja során szerzett élményei - hogy csak egy lehetőséget említsünk.

A spin-offban nemcsak a királynő és más Bridgerton szereplők fiatal éveiről tudhatunk meg többet, hanem férje betegségéről is, aki később "Őrült György király" néven vonult be a történelembe. Ma egyébként azt feltételezik, hogy a király mentális betegsége a porfíriának nevezett anyagcserezavar következménye lehetett. És míg a Bridgertonban György királyt csak "őrületének" pillanataiban láthattuk, addig a Sarolta királyné előzménye egészen más képet fest a királyi párról...

MIKOR JÖN A BRIDGERTON 3. ÉVADA?

Valójában már láthattunk valami olyasmit, mint a Bridgerton 2.5. évada, ugyanis egy második idősíkban az idősebb királynő, valamint az idősebb hölgyek, Danbury (Adjoa Andoh) és Bridgerton (Ruth Gemmell) is feltűnnek - és ez a történetszál Anthony (Jonathan Bailey) és Kate (Simone Ashley) 2. évadbeli esküvője után játszódik.

Sajnos még eltart egy darabig, mire a Bridgerton 3. évadát láthatjuk. A harmadik évad forgatása ugyanis befejeződött, de az új epizódok legkorábban 2023 végén várhatóak.

A Bridgerton 3. évada Colin Bridgerton (Luke Newton) és Penelope Featherington, azaz Lady Whistledown (Nicola Coughlan) szerelmi történetéről fog szólni. A Shonda Rhimes által gyártott Netflix-sorozat így változtat Julia Quinn regényén. Ott ugyanis ez a pár csak a 4. kötetben kerül a középpontba.

dráma | életrajzi | történelmi

A Bridgerton előzménye Charlotte királynő felemelkedése és hatalomra jutása köré épül, és azt meséli el, hogy a fiatal királynő és György király házassága hogyan alakult... több»